Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

HIFK juhli Tehtaan kentällä


 
Haka kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappionsa Ykkösessä. Nyt tuli pitkään aikaan ensimmäinen sarjatappio kotiyleisön edessä, kun HIFK oli vahvempi luvuin 4-1 (3-1).

Ottelu alkoi Hakan kannalta hyvin, sillä pallo oli HIFK:n verkossa jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Henry Ugwunna laukoi ja pallo muutti matkalla puolustajasta suuntaa.

Mutta sitten alkoivat Hakan puolustuksen mustat minuutit. Ensin Ville Kauppinen torjui vapaapotkun eteensä ja Jukka Sinisalo rankaisi. Seuraavaksi Eero Peltonen päästettiin läpiajoon ja pian Peltonen viimeisteli kulmasta iltapäivän toisen osumansa. Kymmenessä minuutissa Hakan maalin johto kääntyi kolmen maalin tappioasemaksi.

– Välillä elämä potkii kunnolla päähän. Nyt tuntuu siltä. Aloitimme pelin hyvin ja meillä oli loistava paikka mennä kahden maalin johtoon. Sitten tuli hetkessä 1-1, 1-2 ja 1-3, Hakan valmentaja Juho Rantala pyöritti päätään.

Ottelun lopullinen niitti tuli heti toisen puoliajan alkuun. Hakan puolustus ei saanut Peltosta kuriin ja tämä viimeisteli hattutemppunsa.

– Emme me enää siinä vaiheessa saaneet kiriä aikaan. HIFK puolusti lopun viisaasti, Rantala muistutti.

Hakan seuraava ottelu on ensi lauantaina Joensuussa Jippoa vastaan.

– Tässä on vain kaikkien mentävä peilin eteen ja mietittävä miten saamme pelimme taas kulkemaan. Valmentajana minun on tarkkaan mietittävä se, miksi yksi takaisku vaikuttaa peliimme niin paljon, Rantala painotti.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Niko Markkula, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori, Jari Nikkilä (53. Jarno Mattila), Sakari Saarinen, Ville Luokkala (53. Eetu Kaipio), Eetu Muinonen (53. Obi Metzger), Venance Zézé, Henry Ugwunna, Kalle Multanen.

Kuvat: Olli Nykänen

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT