Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Saku tietää miten Aalto pysäytetään

Haka saa kovan haasteen perjantaina, kun valkopaidat matkustavat sarjakärki KTP:n vieraaksi. KTP:n tehotykkinä häärii viime kaudella Hakan paidassa maalikuninkuuden voittanut Jussi Aalto.

Haka pääsee otteluun hyvistä lähtöasetelmista, sillä alla on komea 5-0-voitto FC Viikingeistä. Hakan maalivahti Saku Pesonen myöntää, että runsasmaalinen voitto avasi hieman lukkoja joukkueessa.

– Joukkueessa on hyvä fiilis ja seuraavissa harjoituksissa näkyi vapautunut tunnelmat. Alkukaudesta oli aikamoinen lukko päällä ja kyllä tuo voitto vapautti. Jos tuollainen voitto ei avaa lukkoja, niin ei sitten mikään, Pesonen toteaa.

Haka on päästänyt Ykkösessä tähän mennessä vähiten maaleja, sillä omissa on soinut neljän pelin aikana vain kahdesti. Kolmessa ottelussa maali on pysynyt puhtaana.

– Kolmessa ottelussa neljästä olemme pystyneet pitämään oman pään nollilla, joten puolustus on toiminut ihan hyvin. Parannettavaakin toki vielä on, mutta kokonaisuudessaan puolustuspelaaminen on ollut hyvää.

KTP on aloittanut kautensa vahvasti ja kotkalaisilla on alkukaudesta kolme voittoa ja yksi tasapeli. Aalto on heilutellut maaliverkkoja urakalla, mutta Pesonen lähtee perjantain kärkikamppailuun luottavaisena.

– Meillä on hyvin tiedossa KTP:n heikkoudet ja vahvuudet. Yhtälailla meillä on Jussin heikkoudet ja vahvuudet hyvin hanskassa. Emme keskity kuitenkaan yksilöihin. Jos joukkuepelaamisemme pysyy sapluunassa, niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa.

Aalto pamautti Hakan paidassa viime kaudella 15 maalia voittaen maalikuninkuuden ja nyt hänellä on kasassa jo seitsemän osumaa. Pesonen tuntee Aallon vaarallisuuden hyvin.

– Hänellä on erinomainen taito viimeistellä ja hyvä näkemys pelistä. Hän pystyy näkemään kentällä ne tilat ja aukot. Hän on juonikas kaverin ja löytää maalipaikassa sen pallon mentävän aukon, Pesonen kehuu entistä joukkuekaveriaan.

Kotkan Arto Tolsa Areena on vaikea paikka vierailla. Vahvasti pelissä mukana elävä kotiyleisö tekee vierasjoukkueen pelin ilkeäksi eikä kentän kunto ole vielä aivan parhaimmillaan. Haka ei kuitenkaan lähde muuttamaan tulosta tuonutta konseptiaan Kotkaan, vaan hakee voitto tutuin keinoin.

– Emme kummemmin muokkaa pelitapaamme. Lähdemme pelaamaan omaa peliämme sekä vieraissa että kotona. Kotkassa on pieni kenttä ja innokas yleisö, joka tuo oman mausteensa. Niiden ei saa kuitenkaan antaa häiritä, vaan teemme vain sitä mitä olemme treeneissä tehneet, niin uskon sen tuovan voiton.  

KTP:n ja Hakan välinen kärkiottelu pelataan perjantaina 23.5. kello 18.30. Hakan seuraava kotiottelu on 1.6. HIFK:ta vastaan.

(Kuva: Olli Nykänen) 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT