Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Vastuu maistunut ”Mikkikselle”

Hakan puolustaja Mikko-Petteri Latosaari on pelannut Hakan takalinjoilla täydet minuutit kahdessa edellispelissä. Kasvanut peliaika miellyttää Haka-kasvattia.

Latosaari on pelannut ensimmäiset täydet ottelunsa Ykkösessä ja esiintynyt väkevästi.

– Pelaaminen on maistunut ihan äärettömän hyvältä. Olen saanut hyvän sauman päästä pelaamaan ja yrittänyt tehdä hommia niin hyvin kuin olen pystynyt. Peli kerrallaan katsotaan mitä valmennusjohto tekee. Meillä on monta hyvää puolustuslinjan pelaajaa ja ne pelaavat keitä valmennusjohto kentälle laittaa. Peli kerrallaan, ”Mikkis” pohtii.

Hakan puolustuksen kokoonpano on elänyt kauden aikana ja kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Latosaaren mukaan kilpailu potkii myös pelaajia eteenpäin.

– Sitä haluaa ensin näyttää treeneissä ja sitten jos pääsee kentälle, niin totta kai sielläkin haluaa jättää hyvän kuvan itsestään. Treenit ja pelit ovat aina eri asia.

Haka avasi maalihanat kunnolla lauantaina, kun valkopaidat kaatoivat selvästi Viikingit 5-0. Parin hieman tahmeamman ottelun jälkeen maalijuhlat tulivat hyvään paikkaan.

– Voitto ja maalit tekivät varmasti henkisesti kaikille todella hyvää. Meillä oli alla pari hankalaa matsia eikä peli lähtenyt oikein kulkemaan. Luulen, että Viikingit-ottelu teki kaikkien itseluottamukselle hyvää ja peli lähtee tästä rullaamaan paremmin, ”Mikkis” toteaa luottavaisena.

Hakalla on iso ottelu edessään perjantaina, kun Ykkösen kärkikamppailussa vastaan asettuu sarjakärki KTP. Kotkalaisjoukkueessa on useita Hakalle tuttuja ihmisiä, sillä joukkuetta valmentaa Sami Ristilä ja kentän puolella ovat muun muassa Jussi Aalto, Kert Kütt ja Shane McFaul. Mikkis ei ole ollut yllättynyt kotkalaisten vahvasta alkukaudesta.

– ”Risu” sai jo viime kaudella homman toimimaan siellä hienosti ja tiedossa oli, että tällä kaudella tulee vahva KTP. He ovat hienosti saaneet pelin kulkemaan, mutta pystymme heidät varmasti kaatamaan ja haastamaan.

Mikkiksellä on selvät aseet miten KTP kotikentällään kaatuu.  

– KTP kaatuu samanlaisella itseluottamuksella kuin mikä meillä Viikinkejä vastaan oli. Rohkeasti mennään vain pelaamaan. Olemme tämän sarjan paras joukkue ja pystymme voittamaan kenet vain jos haluamme ja onnistumme hyvin.

(Kuva: Olli Nykänen)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT