Hakalla murheellinen reissu Kotkaan

Haka joutui pettymään pahan kerran perjantai-iltana Kotkassa. FC KTP vei Ykkösen kärkikamppailun 2859 katsojan edessä 3-0 ja venytti sarjajohtonsa viiteen pisteeseen.

Haka aloitti ottelun vahvasti ja loi painetta isäntien päätyyn. Kalle Multasella oli hakalaisten ensimmäinen hyvä paikka, pusku vain suuntautui hieman yli. Mutta 16. minuutin kohdalla peli kääntyi. Hakan topparit sähläsivät omassa päässä ja pallo painui Mikko-Petteri Latosaaren kautta omaan maaliin.

Kymmenen minuuttia tästä ja kotkalaiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon. Ville Oksanen täräytti pallon yläriman kautta verkkoon ja Saku Pesonen oli toistamiseen voimaton.

Haka vaihtoi toiselle puoliajalle Venance Zézén ja Henry Ugwunnan kentälle. Zézéllä oli hyvä paikka kavennukseen tunnin kohdalla, mutta ex-Haka Kert Kütt oli maalillaan tarkkana.

Hakan takaa-ajo tyrehtyi kahteen pahaan loukkaantumiseen. Sekä Patrick Poutiaisella että Latosaarella oli edessään sairaalareissu surkean kentän tehtyä tepposet molemmille. Poutiainen loukkasi nilkkansa ja Latosaari olkapäänsä. Näin Haka joutui pelaamaan puoli tuntia yhden miehen vajaalla.

Peli ratkesi lopullisesti vartti ennen täyttä aikaa. Vielä viime kaudella Hakaa edustanut Jussi Aalto viimeisteli läpiajosta kauden kahdeksannen maalinsa. Myöhemmin Aallolla oli sauma vielä toiseen osumaan, mutta vapaapotku kolahti tolppaan.

Hakan seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona Tampereella. Pirkanmaan derby Ilvestä vastaan alkaa Tammelassa kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Niko Markkula, Regi Nooitmeer (var.), Mikko-Petteri Latosaari, Jari Nikkilä (46. Henry Ugwunna), Sakari Saarinen, Jarno Mattila, Eetu Muinonen (46. Venance Zézé), Patrick Poutiainen (55. Ville Luokkala), Obi Metzger, Kalle Multanen.