Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mikko Mannisella hyviä muistoja Hakasta

Haka kohtaa lauantaina kauden avausottelussaan Tehtaan kentällä JJK:n. Vastustajan riveissä nähdään koskilaisyleisölle tuttuja pelureita, sillä JJK:ssa on muutama Hakaa edustanut pelimies.

JJK:n maalilla on Hakan paidassa kausina 2009-2010 torjunut Janne Korhonen, joukkueen päävalmentajana toimii neljä kautta (2002-2005) Hakan puolustuksen johtohahmona toiminut Juha Pasoja ja joukkueen avainpelaajana pörrää Tehtiksellä 2005-2008 ihastuttanut Mikko Manninen.

Hakan jälkeen Mannisen ura jatkui kahden kauden ajan TPS:ssa ennen kuin veri veti takaisin kotikonnuille Jyväskylään.

– Ei Hakan kohtaaminen nyt enää herätä sellaisia erityistuntemuksia. Jengit ovat vaihtuneet sen verran paljon ja Tehtikselläkin on tullut pelattua jo monta kertaa. Sinne on kuitenkin aina mukava tulla, Hakassa kotimaan parhaimmistoon noussut ”Manu” kertoo.

– Onhan siellä tuttuja jätkiä kuten muun muassa meillä viime kaudella pelanneet ”Marsu” (Niko Markkula), ”Patu” (Patrick Poutiainen) ja ”Inna” (Mikko Innanen), mutta tässä on sen verran pelejä jo takana, että tuttuja jätkiä on jo vähän joka joukkueessa, Manninen naurahtaa.

Manninen voitti Hakassa pelatessaan kertaalleen Suomen Cupin sekä Veikkausliigassa hopeaa ja pronssia. Hän muistelee lämmöllä aikoja Hakan paidassa.

– Kun miettii mikä joukkue meillä silloin oli, niin en ole urallani pelannut niin hyvässä joukkueessa. Minulla on niistä ajoista pelkästään positiiviset fiilikset. Opin tosi paljon silloin tosi paljon ja sain omaan peliini paljon vinkkejä muun muassa Juusolta (Juuso Kangaskorpi) ja ”Vallulta” (Valeri Popovitch).

JJK nälkäisenä Tehtikselle

JJK putosi viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta. Joukkue muuttui kauden jälkeen paljon, mutta Korhonen ja Manninen jäivät kotikaupunkinsa seuraan. Manu paljastaa, että lauantaina Tehtikselle tulee nälkäinen kettujoukko.

– Meillä on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Joukkue on tosi näytönhaluinen. Meiltä ei odoteta mitään, mutta hyvänä päivänä pystymme voittamaan kenet tahansa. Voitto mielessä tulemme myös Koskiin, Manninen varoittaa.

Toukokuussa 29 vuotta täyttävä Manninen on ottamassa myös ensiaskeleita valmennuksessa, sillä hän on myös JJK:n A-junioreiden valmennuksessa mukana. Vaikka hän on pelaajan parhaassa iässä, niin myös uran jatkosuunnitelmat alkavat olla takaraivossa.

– En missään nimessä suunnitellut alkavani valmentajaksi. Enemmänkin ajattelin, etten ainakaan rupea valmentajaksi, Manninen naureskelee.

– Jotenkin se on vain alkanut tuntua mukavalta ja se on ollut tosi positiivinen yllätys. Siihen on vähän jäänyt jopa koukkuun. Jos tässä vielä muutaman vuoden pelaa, niin voi sitten alkaa tarkemmin miettiä uran jälkeisiä asioita.

Haka ja JJK iskevät yhteen lauantaina Tehtaan kentällä kello 15.00 alkaen. Manninen ennustaa alkukaudelle tyypillistä avausottelua.

– Yleensä nämä kauden ensimmäiset ottelut eivät juuri hienouksia tarjoa, mutta Tehtis on kuulemma hyvässä kunnossa. Yleensä kentät eivät ole vielä tähän aikaan vuodesta kovinkaan häävejä. Haka on varmasti enemmän pallossa ja meidän on pystyttävä pysäyttämään heidät kovalla prässillä, Manu ennakoi.

 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT