Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Speedy” Nissinen odottaa Hakaa vierailulle

Haka jatkaa Suomen Cupin otteluitaan kohtaamalla lauantaina Siilinjärven Palloseuran 5. kierroksen ottelussa. Vastustajajoukkuetta käskyttää koskilaisille tuttu entinen Hakan peluri Pertti ”Speedy” Nissinen.

Nissinen edusti Hakaa kolmen kauden ajan vuosina 1983-1985. Hän myöntää, että toivoi cupissa vastaan nimenomaan Hakaa ja entisen seuran aiheuttavan ylimääräisiä väristyksiä.

– On tämä totta kai normaalia isompi ottelu. Koko ajan toivoin, että vastaan tulisi joko HJK tai Haka. Minulle Haka on tärkeämpi ja se on nimenomaan cup-joukkue. Tämä on minulle varmasti merkityksellisempi peli Haka-historiani takia kuin muille, ”Speedy” kertoo.

Nissinen muistelee aikaansa Hakassa ja Valkeakoskella suurella lämmöllä. Nissinen viihtyi Hakassa hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

– Se oli minulle sellaista aikaa, että olin lähtenyt juuri äidin hoivista pois ja taisin vielä talvet olla äidin kanssa. Muistan, että Valkeakoskella oli huippuhyviä tyyppejä – muitakin kuin joukkuekavereita. Olin nuori ja kiinnostunut muistakin asioista kuin jalkapallosta ja joskus tuli vähän sähläiltyäkin. Siitä huolimatta pelitkin kulkivat ihan hyvin, Nissinen naurahtaa.

– Koskissa oli niin mukavaa porukkaa, että välillä taisi jäädä jotkut treenitkin väliin, kun tuli oltua jonkun mökillä. Aikani Hakassa oli minulle parasta aikaa sekä kentällä että sen ulkopuolella, Nissinen suitsuttaa.

Nissisen siteet eivät ole katkenneet Valkeakoskeen vieläkään ja hän törmää edelleen aika-ajoin ystäviinsä.

– Niiltä ajoilta jäi paljon hyviä ystäviä ja ihmisten kanssa voi jutella vuosikymmenienkin jälkeen ja tuntuu, ettei väliä olisi ollut lainkaan. Valkeakoskelaiset ovat loistavia tyyppejä ja ystävällisiä eikä sellaista kateutta ole. Olin joitakin vuosia sitten käymässä ja vanhempia ihmisiä tuli suoraan juttelemaan, joten kai jätin itsekin jonkin kuvan tuolloin.

– Meillä oli niihin aikoihin mahtava joukkue jossa pelasivat muun muassa Heikki Huoviala ja Ari Valvee ja pelasimme Juventusta vastaan. Ne olivat hienoja aikoja. Niitä järvimaisemia kaipaa vieläkin, Nissinen toteaa nostalgisena.

SiPS tekemään Hakalle kiusaa

Peliuransa jälkeen Nissinen on valmentanut muun muassa Naisten Liigassa Kuopion MimmiFutista sekä Pallokissoja ja toimii nyt toista kautta Kolmosessa pelaavaa SiPS:n peräsimessä. Nissinen tiedostaa tulevan cup-ottelun lähtökohdat ja katsoo otteluun realistisesti.

– Jos saisimme pelattua sillä tavalla, että Haka joutuisi laittamaan kaiken peliin, niin se olisi meiltä hieno juttu. Täytyy muistaa, että meillä pojat maksavat joka kuukausi vähän, että pystyvät pelaamaan ja vastassa on kuitenkin ammattilaisjoukkue.

– Olemme saaneet jo parhaan palkintomme, sillä cup-vastuksen ratkettua olemme harjoitelleet paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Jopa loukkaantuneet pelaajamme ovat tulleet harjoituksiin hölkkäämään pelkästään sen takia, että kohtaamme Hakan.

– Olen yrittänyt etsiä Hakasta heikkoa kohtaa, mutta aika vaikea niitä on löytää. Se on erittäin pallovarma joukkue, joka pitää kovaa tempoa. Meidän kannalta huono asia on se, että Haka on varmasti ainoa joukkue, joka ei lähde koskaan cupin otteluun takki auki, Nissinen muistuttaa.

Yleisöennätys odotettavissa

Haka-ottelu on iso asia Siilinjärvellä, sillä huippujoukkueiden kohtaaminen on harvinaista herkkua. Nissinen ennakoikin, että lauantaina syntyy SiPS:n uusi katsojaennätys.

– SiPS pelasi vuonna 2007 FC KooTeePeetä vastaan ja tuolloin taisi olla 500 katsojaa. Nyt toiveissa on, että väkeä tulisi enemmänkin. Se on jopa todennäköistä. Olemme antaneet pelaajille lippuja myyntiin ja ne ovat menneet hyvin kaupaksi ja pyydetty jopa lisää sekä hyvää keliäkin on luvattu. Olemme yrittäneet myös vähän paikallisesti markkinoida ottelua. Meillä on pieni katsomo johon mahtuu noin sata henkeä tiiviisti, mutta meille on tulossa myös lisäkatsomo, joka nostaa sen 250:een. Muut katsojat sitten varmaan ripottelevat ympäri monttua.

Hienon yleisömäärän lisäksi Hakaa odottavat suhteellisen hyvät olosuhteet.

– Kenttä on kunnossa ja puitteet ovat ihan ok. Ei siellä kentällä välttämättä europelejä pelata, mutta lähestulkoon liigapelin kyllä pystyy pelaamaan. Kenttä on ehkä hieman pienempi, mutta kyllä siinä Hakan pitäisi pystyä pelaamaan omaa pelityyliään.

– Kannustan cupissa Hakaa ja toivon, että he menevät loppuun saakka. Me yritämme kuitenkin pistää tiukasti kampoihin, Nissinen päättää.

SiPS:n ja Hakan peli pelataan Ahmon tekonurmella lauantaina 5.4. kello 15.00 alkaen.  

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT