Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan ja HAMK:n yhteistyö tiivistyy

FC Hakan kanssa Tukirenkaan huomauttavalla avustuksella jatkosopimuksen tehnyt hollantilaistoppari Regi Nooitmeer on nimetty Hämeen ammattikorkeakoulun kummipelaajaksi. FC Haka ja HAMK ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo parikymmentä vuotta.

– Muutama vuosi sitten HAMKin Valkeakosken yksikössä opiskeli samanaikaisesti jopa viisi Hakan ykkösjoukkueen pelaajaa, jotka kaikki valmistuivat normiajassa, koulutusohjelmavastaava Antti Isoviita muistelee tyytyväisenä.

Kummipelaajasopimuksen kautta FC Hakan ja HAMKin yhteistyötä tiivistetään entisestään.

– Kotiotteluissa tullaan näkemään jatkossa entistäkin enemmän HAMKin opiskelijoita, jotka kannustavat Hakaa liigaan, Isoviita sanoo.

– Toiveenamme on kuulla Tehtaankentällä useasti ”Regi Noitmeer teki maalin/antoi syötön maalin/valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi – ja Regihän on HAMKin kummipelaaja”, Isoviita jatkaa.

HAMK käyttää Nooitmeeriä omassa markkinoinnissaan. Monipuolinen yhteistyö auttaa myös HAMKin ulkomaisten opiskelijoiden integroitumisessa Valkeakoskeen. Osana tätä yhteistyötä on ajatus, että entistä useampi Hakan pelaaja opiskelee Valkeakoski-campuksella – ja erityisesti HAMKissa. Näin pelaajat saavat myös kansainvälisen ammatin samalla kun pelaavat ja harjoittelevat ammatikseen.

– Ideana on, että myös Hakan pelaajien vaimot ja tyttöystävät voisivat opiskella HAMKissa – samanaikaisesti, kun miehet pelaavat ja opiskelevat, Isoviita pohtii.

Viime viikolla kuusi Hakan pelaajaa kävi tutustumassa HAMKin Valkeakosken yksikköön.

– Pelaajilla on hyvä olla muutakin tekemistä kuin jalkapallo. Nykyinen koulumaailma antaa runsaasti erilaisia vaihtoehtoja kouluttaa itseään, Asko Jussila Hakasta toteaa.

Myös kummipelaaja Nooitmeer nähtäneen lähiaikoina koulun penkillä.

– Espanjan kielen opiskelu kiinnostaa häntä, Jussila kertoo.

HAMKin Valkeakosken yksikkö on Suomen kansainvälisin korkeakoulu-kampus. Siellä opiskelee 300 ulkomaista tutkinto-opiskelijaa ja 50 ulkomaista vaihto-opiskelijaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT