FC Viikingit ja Haka tasatahdissa

Hakan harjoitusottelut jatkuivat lauantaina Helsingissä. Tuloksena oli 1-1 -tasapeli FC Viikinkejä vastaan. Peliaika Talin hallissa oli normaalista poiketen vain 2 x 40 minuuttia.

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli alkuun Hakan hallinnassa, mutta viime ajoilta tuttu tehottomuus jatkui. Etenkin testipelaaja Obi Metzger pääsi hyvin paikkoihin, mutta ruuti oli märkää.

Viikingit pääsi kuin varkain johtoon 34. minuutin kohdalla. Jesse Ahonen petasi hyvin paikan ja Niko Tirkkosella oli helppo työ viimeistellä. Hakalla oli heti perään loistava mahdollisuus tasoitukseen, mutta Viikinkien Mika Johansson venytti Kalle Multasen puskun eteen.

Hakan kaivattu tasoitus tuli heti toisen puoliajan alkuun. Nyt Metzgerillä oli sihti kohdillaan ja upea laukaus painui Viikinkien verkkoon.

Hakalaisista lähimmäksi voittomaalia pääsivät heti tasoituksen jälkeen läpiajon hukannut Multanen ja loppuhetkillä päin Johanssonia puskenut Regi Nooitmeer.

– Tässä pelissä oli aiempiin otteluihin nähden jo paljon hyvää. Pystyimme luomaan tilanteita ja selkeitä maalipaikkoja oli useita, Hakan päävalmentaja Juho Rantala tuumi.

Rantalan mukaan tuloksen saaminen on pienestä hienosäädöstä kiinni.

– Syötöissä oli turhaa huolimattomuutta ja sitä kautta pelin rytmi kärsi, Rantala pohti.

Hakan seuraava harjoitusottelu on ensi lauantaina Hämeenlinnassa FC Hämeenlinnaa vastaan.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jarno Mattila, Regi Nooitmeer, Sami Sanevuori, Mikko-Petteri Latosaari, Eetu Muinonen, Ville Luokkala, Patrick Poutiainen (Jari Nikkilä), Eetu Kaipio (Mika Jussila), Obi Metzger, Kalle Multanen (Topi Järvi).