Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

JJK – Haka aloittaa Ykkösen toisen kolmanneksen

Haka aloittaa torstaina Ykkösen toisen kolmanneksen matkustamalla kauden avauksen tavoin JJK:n vieraaksi Jyväskylän Harjulle.

Haka on kohdannut jokaisen joukkueen Ykkösessä kerran ja otteluita on siis näin ollen takana yhdeksän. JJK on pelannut ennen torstain kamppailua yhden ottelun vähemmän. Sarjataulukon ja alkukauden perusteella ottelusta voi huoletta povata hyvinkin tasaista ja pienten marginaalien peliä.

Sarjataulukossa Haka ja JJK ovat peräkkäin sijoilla neljä ja viisi kummankin kerättyä tähän mennessä 15 pistettä pelaamistaan otteluista. Kauden avaus päättyi Jyväskylässä 2-2-pistejakoon Kalle Multasen ja Joni Mäkelä kirittyä vuorotellen JJK:n johtoasemat tasoihin.

Kuntopuntarissa JJK on yhdessä TPS:n kanssa tällä hetkellä Ykkösen kuumin joukkue. Kuuden pelin tappioton putki kertoo omaa kieltään joukkueen nykykunnosta. Jyväskyläläisten edellinen tappio on toukokuun alusta, jolloin MP oli parempi maalein 1-0 Mikkelissä.

Hakan tappioton putki katkesi kesäkuun puolivälissä Turussa, missä TPS oli parempi maalein 3-0. Haka palasi kuitenkin voittojen tielle komeasti juhannusviikolla, jolloin kotoisella Tehtiksellä VIFK oli täysi vastaantulija 6-0 päättyneessä ottelussa.

Muutaman päivän juhannustauko teki tehtävänsä ja Hakan joukkue on palannut treenikentälle hyvällä ilmeellä.

– Alkuviikosta karisteltiin juhannus pois jaloista ja nyt ollaan päästy hyvin hiomaan kuvioita JJK-matsia varten. Pelaava ja vaarallinen joukkue sieltä tulee vastaan, mutta kyllä meillä on varmasti keinoja, joilla pääsemme pelaamaan sitä omaa pallollista peliä Harjulla torstaina, Hakan päävalmentaja Kari Martonen pohtii.

Kauden avanneesta JJK-kohtaamisesta jäi paljon hampaankoloon ja näyttöhaluja riittää varmasti torstaina.

– Kauden avausottelusta meillä jäi paljon parannettavaa pelillisesti ja peli-ilmeen puolesta, joten sen puolesta näyttöhaluja on varmasti. Silloin saattoi osaltaan olla kyse kauden ensimmäisen pelin tuomasta jännityksestä. Nyt molempien joukkueiden pelitapa on varmasti paremmin hallussa ja jännitykset ovat karisseet, joten hyvä peli on varmasti luvassa, Martonen tietää.

Kokoonpanotilanteen puolesta Hakalla on hyvin vaihtoehtoja torstaiksi.

– Mikko Innanen saatiin juhannuksen jälkeen takaisin kehiin ja Kasperi Liikonen vapautuu pelikiellosta. Niilo Mäenpää ja Lauri Hakanen puolestaan palaavat maajoukkuereissulta Hakan mukaan. Tuomas Lähdesmäen paluuta joudutaan odotelemaan vielä ensi viikkoon, mutta sekin lähenee koko ajan. Hyvin on siis vaihtoehtoja, Martonen iloitsee.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT