Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Rantala toivoo pelaajarunkoa kasaan mahdollisimman nopeasti

Kotimaisen jalkapallokauden päättyessä joukkueet rakentavat joukkueitaan kohti ensi kautta. Hakassa myös sopimusneuvottelut on käynnissä ja päävalmentaja Juho Rantala toivoo, että joukkueen runko olisi nopeassa tahdissa kasassa.

HJK:n organisaatiossa pitkään ollut Rantala tuli Hakan peräsimeen kesällä. Päävalmentajan mukaan Valkeakoskella on hyvät edellytykset harjoitella ja pelata, mutta Suomen mestareihin verrattuna joukkueen rakentaminen on haastavampaa.

– Haaste tulee siinä, että esimerkiksi HJK:ssa tai Klubi 04:ssä joukkue oli usein jo kasassa loppuvuodesta. Olosuhteissa ei ole valittamista. Valkeakoski on futiskaupunki ja olosuhteet ovat ihan verrattavissa Helsinkiin. Ero tulee siitä, että joukkue ei ole kasassa ja lisäksi Helsingissä on iso kasa kotimaan tason pelaajia joita voi ottaa harjoituksiin.

– Harjoitteluolosuhteet ovat täällä hyvät. Meillä on vähän pieni halli, mutta vieressä on lämmitettävä tekonurmi eli sen suhteen ei selityksiä ole. Olisi vain simppelimpi suunnitella muun muassa henkilökohtaiset harjoitteet ja miten ja kenen kanssa harjoitukset aloitetaan, Rantala pohtii Hakan ja HJK:n toimintaympäristön eroja. 

Hiljalleen joukkuetta kasataan ensi kautta ajaten ja Rantalan toiveissa on, että joukkue olisi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa koossa. Rantalan mukaan lähtötilanne on hyvä, sillä pelaajat ovat ilmaisseet halunsa jatkaa joukkueessa.

– Toiveissa olisi, että lokakuun aikana vähintään runko olisi kasassa. Jos pelaaja haluaa muualle, niin sille ei voi mitään, mutta en usko että kukaan lähtee urheilullisten asioiden takia, mutta taloudellisesti joku voi tarjota parempaa sopimusta. Yksikään pelaaja ei ole sanonut, että haluaa lähteä ja siitä meidän täytyy olla ylpeitä.

Haka harjoittelee vielä loppukuun ennen kuin vetäytyy pienelle huilille.

– Treenaamme lokakuun loppuun saakka. Syynä siihen on se, että kentät ovat vielä hyvässä kunnossa ja sääkin on vielä ihan hyvä. Marraskuu pidetään sitten kokonaan lomaa. Tällä hetkellä harjoitukset ovat ihan simppeliä hauskanpitoa ja pelaamme paljon. Joulukuussa aloitamme sitten tiiviimmän harjoittelun, Rantala valottaa. 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT