Haka hallittuun 2-0 -voittoon Tehtiksellä

Haka jatkaa Ykkösen kärkitaistossa voitettuaan joensuulaisen JIPPO:n Tehtaan kentällä lukemin 2-0 (1-0).

Haka hallitsi peliä lähes mielin määrin, mutta maalinteko oli hankalaa. Hieman yli 1100-päinen kotiyleisö sai kuitenkin nauttia avausmaalista varsin nopeasti, sillä pallo oli vieraiden verkossa vartin pelin jälkeen. Haka sai vapaapotkun hieman rangaistusalueen rajan takaa ja Jussi Aalto kierrätti pallon nätisti maaliin.

Jipolla ei ottelussa juuri maalipaikkoja ollut, mutta muutama erikoistilanne piti koskilaiset varpaillaan. Haka sai vapauttavan toisen maalinsa vasta 77. minuutin kohdalla. Aalto ampui jälleen vapaapotkun, JIPPO-vahti Lassi Hurskainen ei saanut palloa haltuunsa ja pari minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle juossut Eetu Muinonen iski paluupallon verkkoon.

Etenkin toisella puoliajalla Haka loi näppärien syöttökuvioiden myötä lukuisia tilanteita, mutta viimeistely oli vaisua. Valmentaja Juho Rantala myönsi, että palloa pitäisi saada jatkossa vielä nopeammin liikkeelle.

– Loimme kyllä tilanteita, mutta peli ei soljunut aivan niin hyvin kuin olisin toivonut. Välillä haudoimme palloa liikaa, Rantala mietti.

Samalla tuore Haka-luotsi myönsi, että avausvoitto valkopaitojen peräsimessä maistui.

– Nollapeli ja voitto lämmittävät. Työmoraali oli jälleen korkealla tasolla, Rantala kiitteli.

JIPPO:n valmentaja Jarmo Korhonen totesi oman joukkueen hävinneen paremmalleen.

– Kun ei riitä niin ei riitä. Kyllä oma joukkue parhaansa teki, mutta meillä oli liikaa laatua ja yksilötaitoa vastassa, Korhonen huomautti.

Hakan ottelut Ykkösessä jatkuvat maanantaina vierasottelulla PK-35 Vantaata vastaan. Viikon päästä lauantaina Tehtaan kentän lehterit täyttyvät takuulla, kun vastaan astelee vielä pisteen Hakan edellä oleva sarjakärki SJK.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Dema (var.), Marco Matrone, Juha Pirinen, Sakari Saarinen, Venance Zézé (75. Eetu Muinonen), Jussi Aalto (89. Mika Jussila), Lasse Linjala (49. Sasha Popovitch).

Kuvat: Olli Nykänen