Lähes 5000 katsojaa näki pistejaon derbyssä

Huikeat 4754 katsojaa seurasi lauantai-iltapäivänä Tampereen Tammelassa, kun Ilves ja Haka iskivät yhteen. Vauhdikas kamppailu päättyi pistejakoon 1-1 (0-0).

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista taistelua. Ilves koki takaiskun heti alussa, kun Aapo Lappalainen loukkaantui ja hänen pelinsä päättyi siihen.

Hakalla oli avauspuolikkaan paras maalipaikka reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Lasse Linjala ja Juha Pirinen pääsivät käytännössä nokikkain Mikko Kruutin kanssa, mutta Linjala tuhri paikkansa Ilves-vahdin syliin.

Toisella puoliajalla Tammelan yleisömeri sai nähdä kaksi osumaa. Linjala oli heti kärkeen lähellä onnistumista, mutta ensimmäinen Ykkösen maali Hakan paidassa antoi vielä odotuttaa itseään. Sakari Saarinen sen sijaan pisti pallon maaliin näyttävän yksilösuorituksen jälkeen, kun ottelua oli pelattu 52. minuuttia.

Haka pelasi vahvan toisen puoliajan ja paikkoja oli toiseen maaliin, mutta oman pään kömmähdys käänsi voiton tasapeliksi. Jonne Hjelm osoitti maalivainunsa olevan tallella ja tasoitti puntit 82. minuutin kohdalla.

Hakan Ykkösen ottelut jatkuvat torstaina Tehtaan kentällä. Kello 18.30 alkavassa kamppailussa on vastassa sarjajumbo JIPPO, jonka kanssa koskilaiset pelasivat toukokuussa maalittoman tasapelin. Ykkösen kärkitaisto jatkuu kiharaisena, sillä SJK pelasi lauantaina 1-1 -tasapelin AC Oulun kanssa.

Hakan kokoonpano Ilvestä vastaan: Saku Pesonen, Olukorede Aiyegbusi (var.), Sami Sanevuori (67. Eetu Muinonen), Juuso Salonen, Dema, Sakari Saarinen, Marco Matrone, Jussi Aalto, Juha Pirinen, Venance Zézé, Lasse Linjala (77. Sasha Popovitch).

Kuvat: Leo Hynninen