Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lauantaina Ilveksen kimppuun

Ykkösen kauden toinen Pirkanmaan paikalliskamppailu pelataan lauantaina Tammelassa. Maakunnan herruuden lisäksi panokset ovat isot myös sarjan suhteen, sillä sekä Haka että Ilves ovat tiukasti mukana nousukamppailussa.

Haka on hyvässä vireessä, sillä alla on neljän ottelun voittoputki. Ottelu on myös valkopaidoille ensimmäinen Juho Rantalan alaisuudessa.

– Loistavat lähtökohdat ottelun: Pirkanmaan derby ja Tammela todennäköisesti täynnä. Mahtava juttu paikalliselle futikselle, että saadaan pelata tällaisia pelejä, Rantala hehkuttaa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuun alussa Tehtaan kentällä ja tuolloin Haka oli vahvempi 3-0-numeroin. Se onkin Ilveksen edellinen tappio, sillä kuudesta seuraavasta pelistä on tullut kaksi tasapeliä ja neljä peräkkäistä voittoa. Viime ottelussaan tamperelaiset kaatoivat vieraissa sarjakärki SJK:n 2-1.

– Ilves on huippuiskussa ja vierasvoitto SJK:sta kertoo paljon joukkueen kyvyistä. Ilves puolustaa todella laadukkaasti ja kurinalaisesti, ja sen lisäksi hyökkäyksestä löytyy laatua: Kalle Multanen-Jonne Hjelm on tosi vaarallinen kärkipari, Rantala varoittaa.

Rantala aloitti päävalmentajan toimessaan maanantaina ja alku on sujunut häneen mukaan hyvin.

– Meillä on ollut treeneissä ollut tosi hyvä virinä ja pelaajat ovat olleet todella vastaanottavaisia. Mitään suuria muutoksia ei ole kuitenkaan tarkoitus tehdä ja askel kerrallaan mennään. Akon (Asko Jussila) johdolla joukkue on ollut tosi hyvässä vireessä ja siitä yritetään pitää kiinni.

 

Ilveksen ja Hakan välinen ottelu pelataan Tammelan stadionilla lauantaina kello 16.00 alkaen. Valkeakoskelta on lähdössä runsaasti faneja kannustamaan Hakaa ja Haka-fanit löytyvät Tammelan länsipäädystä. 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT