Haka puristi voiton Oulusta

Haka pääsi Ykkösessä vihdoin vierasvoiton makuun, kun AC Oulu kaatui Tomi Petrescun osumalla 1-0 (1-0). Yhden ottelun vähemmän pelanneeseen sarjakärki SJK:hon eroa on nyt kuusi pistettä. Seinäjokelaiset pelaavat tämän kierroksen ottelunsa keskiviikkona kotonaan Viikinkejä vastaan.

Haka hallitsi ottelun alkuhetket, mutta vähitellen kotijoukkue sai paremmin juonesta kiinni. Kulmapotkuja nähtiin tukku kentän molemmissa päissä, mutta niistä ei mitään vaarallista syntynyt. AC Oulun kokenut Mika Nurmela osoitti vaarallisuuttaan reilun puolen tunnin kohdalla tällätessään vapaapotkun ylärimaan.

Haka siirtyi johtoon juuri ennen taukovihellystä. Eetu Muinonen pisti Petrescun läpi ja Petrescu sijoitti pallon harkitusti verkkoon.

Heti toisen puoliajan alussa Petresculla oli sauma tuplata maalisaldonsa, mutta vapaapotku kilahti tolppaan. Hetkeä myöhemmin Petrescu loukkasi jalkansa ja joutui nilkuttamaan vaihtoon.  AC Oulu painoi loppuhetket, mutta Saku Pesonen kesti Hakan maalilla.

Hakan kapteeni Marco Matrone katseli pelin lopulla punaista korttia kahden varoituksen saattelemana ja on sivussa ensi maanantaina Tehtaan kentällä pelattavasta kotiottelusta AC Kajaania vastaan.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Juuso Salonen, Sami Sanevuori, Regi Nooitmeer, Dema (var.), Sakari Saarinen, Marco Matrone (var+var=ua.), Juha Pirinen, Eetu Muinonen (71. Eetu Muinonen), Tomi Petrescu (62. Sasha Popovitch), Jussi Aalto (89. Mikko-Petteri Latosaari).