Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Huikea cup-taisto avaa kilpailukauden

Hakan ensimmäinen virallinen peli kaudella 2013 on edessä lauantaina Saharan tekonurmella. Avauksessa on luvassa todellinen herkkupala, sillä vastaan asettuu Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa rakas vihollinen Ilves.

– On hienoa, että jo tässä vaiheessa kautta tulee tällaisia pelejä. Cupissa yhden ottelun voittaminen ei hirveästi lohduta, tässä kisassa pitää voittaa kaikki, Hakan päävalmentaja Harri Kampman toteaa.

Kampman tiedostaa Hakan vahvat cup-perinteet.

– Hakalle cup on aina iso asia, Kampman muistuttaa.

Haka ja Ilves ovat jo kertaalleen tällä kaudella kohdanneet. Tampereen Pirkkahallissa pelatussa Futis Cupissa varsinainen peliaika päättyi tammikuussa lukemiin 1-1, mutta Haka voitti turnausvoiton ratkaisseen rangaistuspotkukilpailun.

Ilves pelaa tulevana kesänä Hakan kanssa Ykköstä ja on vahvistunut rajusti täksi kaudeksi. Nimet Jonne Hjelm, Antti Ojanperä ja Heikki Aho takaavat sen, että kokemuksen puutteeseen ei nousijajoukkue kaadu.

– Ilves on päässyt rakentamaan joukkuettaan kaikessa rauhassa. Sen tiedämme, että vaarallinen joukkue on vastassa, Kampman alleviivaa.

Pitkäaikaispotilas Jarno Mattilan ohella Hakan kokoonpanosta on sivussa vain Mikko-Petteri Latosaari.

– Pelaajatilanteemme on tällä hetkellä varsin hyvä. Olemme myös päässeet harjoittelemaan ulkona, joka on iso asia peliin valmistauduttaessa, Kampman muistuttaa.

Haka ja Ilves iskevät yhteen lauantaina Valkeakosken Saharan tekonurmella kello 13. Tämän ottelun voittaja kohtaa Suomen Cupin 4. kierroksella Maskun.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT