Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Robinsonin katse sarjataulukon yläpäässä

Veikkausliiga on äärimmäisen tasainen ja marginaalit pienet. Yhdellä voitolla saattaa kivuta monta sijaa ylöspäin. Hakan hyvä viimeaikainen vire on nostanut joukkueen pisteissä jo aivan kärjen tuntumaan.

Hakalla on neljästä viime ottelusta alla kolme voittoa. Samalla ero sarjan nelossijaan on kutistunut kuuteen pisteeseen. Yksi nousun takuumiehistä on ollut vahvasti pelannut kapteeni Shane Robinson, joka viimeisteli ottelun ainokaisen FC Lahtea vastaan ja pamautti hattutempun JJK:n verkkoon. Hyvät otteet huomioitiin myös valinnalla kuukauden joukkueeseen.

– Viime pelit ovat menneet hyvin ja oli tietenkin kiva kuulla, että minut valittiin kuukauden joukkueeseen, mutta tärkeämpää on se, että joukkue on voittanut kolme edellisestä neljästä pelistä. Tilanne näyttää meidän kannaltamme paremmalta ja olemme alkaneet saada pisteitä. Seuraavaksi meillä on iso peli edessä Jaroa vastaan ja jos saamme siitä kolme pistettä, voimme alkaa katsoa enemmän ylöspäin sarjataulukossa kuin taaksemme, kippari toteaa viitaten lauantain Jaro-otteluun.

Haka on tullut kesätauon jälkeen vahvasti ja alkukauden niukat tappiot ovat nyt kääntyneet voitoiksi. Robinson muistuttaa, että sarjassa marginaalit ovat hyvin pienet.

– Alkukaudesta olimme erittäin epäonnisia, sillä pelasimme hyvää jalkapalloa, mutta emme saaneet tuloksia. Kun tulosta ei tullut, itseluottamuksemme koki pienen notkahduksen. Viime aikoina meillä on ollut jopa hieman onnea, kuten viime TPS-pelissä. Alkukaudesta olisimme todennäköisesti hävinneet sen pelin. Meillä oli siinä kaksi paikkaa joista toisesta ”Jape” onneksi teki maalin. Sarjassa on todella pienet marginaalit eikä joukkueiden välillä ole isoja eroja. Kun paikka saadaan, se täytyy käyttää hyväkseen, Robinson muistuttaa.

Haka hakee lisämerkintöjä pistesarakkeeseen lauantaina Pietarsaaresta, kun vastassa on FF Jaro.

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT