Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kütt Hakassa loppukauden

Hakan vaihtopenkillä on kahdessa edellisottelussa ollut maalivahti Kert Kütt. Saku Pesosen epävarman loukkaantumistilanteen vuoksi virolaisvahti jatkaa valkopaidoissa loppukauden ajan. 

Pesonen on pystynyt pelaamaan Hakan maalilla tällä kaudella vain kolmessa ottelussa. Kun vanha polvivamma oli saatu kuntoon, alkoi toinen polvi vaivata. Pesosen toipumisaikataulu on tällä hetkellä epävarma ja näin katsottiin parhaaksi ottaa kokenut, lähes kaksimetrinen, Kütt mukaan joukkueeseen. 

– Kütt on meillä loppukauden ajan ja Sakun tilannetta katsotaan taas kuukaudella eteenpäin, että joutuuko hän menemään leikkaukseen, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä paljastaa. 

– Tällä kertaa kyseessä on eri polvi kuin mikä aiemmin ja pyrimme katsomaan josko se parantuisi ihan levolla. Ratkaisu menee elokuulle, että joudutaanko polvi leikkaamaan vai paraneeko se muuten, ”Risu” jatkaa. 

Hakan päätorjuntavastuun on tällä kaudella kantanut oma kasvatti Ville Kauppinen. 

– ”Viki” on parantanut otteitaan koko ajan kauden edetessä ja kehitystä on tapahtunut niin kuin pitääkin, kun vastuuta tulee. Tällä hetkellä hän pelaa erittäin hyvin, Ristilä kehuu 19-vuotiaan maalivahtilupauksen otteita. 

Jusu Karvonen oli Hakassa kahden kuukauden lainasopimuksella joka umpeutui kuun vaihteessa. Karvosen kohtalo on tällä hetkellä pitkälti hänet lainanneen italialaisen Taranton käsissä. 

– Karvosen tilanne on edelleen auki. Emme tiedä mikä tilanne Taranton kanssa emmekä voi asialle tehdä mitään sitä ennen. Hän ei kuitenkaan tällä hetkellä pysty edustamaan meitä, sillä hänen laina-aikansa päättyi. 

Haka kaatoi hienosti maanantaina TPS:n ja seuraavana haasteena on lauantainen vierailu Pietarsaareen. Veikkausliigaa on pelattu kovalla tahdilla kesätauon jälkeen, mutta jatkossa pelitahti hieman rauhoittuu.

– Meillä oli maanantaina peli, tiistaina palauttelemille, keskiviikkona huilasimme ja torstaina aloitimme valmistautumisen kohti Jaro-peliä. Meillä oli 17 päivään viisi peliä, joten tahti oli aika tiivis. Ihan hyvä, että tästä eteenpäin pelejä on kerran viikossa jolloin pystymme valmistautumaan taas seuraavaan peliin kunnolla, Ristilä toteaa. 

Hakan seuraava kotiottelu on sunnuntaina 15.7., kun Tehtaan kentälle saapuu kauden yllättäjäjoukkue MYPA. 

 

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT