Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle niukka tappio Pietarsaaressa

Haka ja Jaro kävivät tiukan taistelun pisteistä Pietarsaaresta, mutta Frank Jonken puskumaali piti pisteet kotijoukkueella.

Haka lähti otteluun kurinalaisesti puolustamaan Jaron pitäessä pääasiassa pallonhallinnan, mutta kotijoukkue ei päässyt missään vaiheessa vaarallisiin maalipaikkoihin. Hakalle sen sijaan avautui oiva paikka ensin Lassi Luodolle, mutta hänen laukauksena meni hieman ohi maalin. Hieman perään Shane McFaul oli lähellä maalintekoa, mutta hänen puskunsa kulmapotkusta suuntautui epäonnisesti tolppaan ja näin tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Ottelun ainoa maali nähtiin, kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia. Jaron väkivahva hyökkääjä Frank Jonke nousi korkeimmalle ja puski pallon verkkoon. Maalin jälkeen Haka haki hanakasti tasoitusmaalia, mutta Jarno Mattilan viime hetken laukausta lukuun ottamatta huippupaikat jäivät vähiin. Osaltaan Hakan kiriä hidasti Kastriot Kastratin saama punainen kortti pari minuuttia ennen loppua.

Ottelun jälkeen Hakan päävalmentaja Sami Ristilä kiitteli joukkueensa taisteluilmettä ja puolustustyöskentelyä, mutta hyökkäyspäässä palkinto jäi saamatta.

– Peli meni käsikirjoituksen mukaan, että Jaro piti palloa, mutta puolustimme tiiviisti eivätkä he saaneet juurikaan paikkoja. Meillä oli siinä tolppaa ja pari muutakin paikkaa iskeä maali. Sitten tuli keskitys ja Jonke puski maalin. Sen jälkeen nostimme peliämme aktiivisemmaksi, mutta emme onnistuneet maalinteossa. Tiesimme, että tänään tulee tiukka peli, mutta harmittavasti emme pystyneet sitä kääntämään, Ristilä mietti ottelun jälkeen.

– Joukkueen sitoutumiseen täytyy olla tyytyväinen ja joukkue teki nöyrästi töitä. Emme olleet parhaimmillamme pallollisena ja siten hyökkäyspeli ei ollut aivan toivotunlainen. Pelaajat toteuttivat kuitenkin kurinalaista puolustuspeliä, mutta oli meillä mahdollisuudet voittoonkin.

Haka pelaa seuraavan kerran ensi viikon sunnuntaina, kun Tehtaan kentälle saapuu vieraaksi MYPA. Ristilällä riittää miettimistä hyökkäyspään suhteen, sillä Obi Metzger on loukkaantuneena ja Kastriot Kastrati pelikiellossa.

– Obi oli tänään pelikiellossa, mutta hänellä on takareidessään repeämä joka pitää hänet 4-6 viikkoa sivussa. Lisäksi Kastrati hankki itselleen tänään kahden ottelun pelikiellon, Risu harmitteli. 

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Sami Sanevuori, Juuso Salonen, Shane Robinson, Pauli Kuusijärvi, Marco Matrone, Claudio Matrone (var.) (64. Topi Järvi), Shane McFaul (64. Kastriot Kastrati, ulosajo), Lassi Luoto (82. Juha Pirinen), Antti Ojanperä, Jarno Mattila (var.).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT