Haka voitokas Vaasassa

Haka nappasi Veikkausliigassa jo kolmannen peräkkäisen 2-1 –vierasvoittonsa, kun VPS kaatui Vaasassa kovan taistelun jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika ei suuri hienouksia Hietalahden stadionilla tarjoillut. Hakan paras maalipaikka tuli Jarno Mattilalle, jonka laukaus sujahti niukasti ohi Tomer Chenciskin vartioiman VPS-maalin.

Toisella puolikkaalla tapahtui sitäkin enemmän. Sami Ristilän taukopuhuttelu tehosi ja Haka oli huomattavasti avausjaksoa vaarallisempi. Albert Kuqi ja Pekka Sihvola ehtivät omat paikkansa hukkaamaan, mutta 67. minuutilla rävähti. Shane Robinson ampui matalan vapaapotkun ja hölmistynyt Chenciski joutui kaivamaan pallo selkänsä takaa.

VPS tuli tasoihin seitsemän minuuttia myöhemmin. Läpi ottelun vaarallisia erikoistilanteita tarjoillut Edgar Bernhardt passasi ja Valtter Laaksonen viimeisteli takatolpalta tasoituksen.

Mutta Haka ei antanut periksi ja palkinto tuli 81. minuutilla. Koskilaiset loivat hyvän paineen kotijoukkueen maalin eteen ja lopulta Juha Pirinen näki tilaisuutensa tulleen. Ensimmäinen liigamaali kasvattajaseuran paidassa ei olisi voinut juuri makeampaan paikkaan sattua.

Hakan tuoreista hankinnoista sekä Dema että Lassi Luoto pääsivät näyttämään kykyjään. Dema pelasi ensimmäisen puoliajan, Luoto toisen.

Haka vierailee Pohjanmaalla myös sunnuntaina. Tuolloin vastassa on Jaro, jonka valkopaidat ovat tällä kaudella kukistaneet jo kahteen otteeseen.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä, Regillio Nooitmeer, Juuso Salonen, Shane Robinson, Jarno Mattila, Marco Matrone, Jaakko Juuti (75. Juha Pirinen), Dema (var.) (46. Lassi Luoto), Pekka Sihvola (var.), Albert Kuqi (59. Kastriot Kastrati).