Hakalle pinna Pietarsaaresta

Kaksi kertaa Haka onnistui tällä kaudella Jaron lyömään, mutta kolmas kerta ei enää onnistunut. Kaukana se ei ollut, sillä joukkueet jakoivat pisteet Pietarsaaren Keskuskentällä lukemin 1-1 (1-0).

Jaro lähti peliin hyökkäysvoittoisella taktiikalla ja Haka oli ensimmäiset minuutit hämillään. Ottelun avausmaali tuli 21. minuutin kohdalla, kun koskilaisten tuore hankinta Lassi Luoto aikaili purun kanssa. Jussi Aalto kiitti ja sijoitti pallon takatolpan juureen.

Hetkeä myöhemmin Jaro oli tuplata johtonsa. Irakli Sirbiladze kääntyi ja tykitti, mutta ylärima pelasti Hakan.

Luodolla oli puolestaan paikka kuitata peli tasoihin, mutta mies sai pallon muutamasta metristä yli Jaron maalin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Hakan valmentaja Sami Ristilä muutti hieman taktiikkaa ja muutokset alkoivat tuottaa tulosta. Palkinto tulikin heti tauon jälkeen.

Shane Robinson sai lähes kävellä pariinkymmeneen metriin ja irlantilainen näytti taas oivaa pelisilmäänsä. Tarkka nosto ja Haka sai tuulettaa tasoitusta.

Ottelun loppuhetkillä Jarno Mattilalla oli Hakan paras mahdollisuus tehdä johtomaali, mutta Mattilan yrityksestä puuttui paras puhti.

Tasapelipiste nosti Hakan saldon 32 pisteeseen. Seuraavaan haasteeseen on viikko aikaa, sillä maanantaina 19.9. Tehtaan kentälle tulee vieraaksi IFK Mariehamn.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Marco Matrone (var.), Juha Pirinen (39. Kastriot Kastrati), Dema (var.) (79. Obi Metzger), Shane Robinson, Lassi Luoto (var.), Jarno Mattila, Pekka Sihvola.