Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haastaa TPS:n sunnuntaina Turussa

Ykkösen kahdeksannen kierroksen mielenkiintoisin kamppailu mitellään Turussa, missä Haka haastaa taisteluun pisteistä paikallisen Palloseuran. Nämä valkomustat perinneseurat kohtasivat edellisen kerran kaudella 2012 Veikkausliigassa, mistä TPS putosi sarjaporrasta alemmaksi viime kauden jälkeen.

Ykkösen kauden alku oli kummallekin joukkueelle haastava, mutta alkukankeuden jälkeen molemmat ovat saaneet pelaamisensa hyvään lentoon. Haka matkaa Turkuun viiden ottelun tappiottomassa putkessa, joista kaksi viimeisintä on voittoja. Hakan maalivahti Saku Pesosen kadonneen nollapelin metsästys päättyi taannoin Porissa ja kun kerran nollapelin makuun pääsi, niin Saku ei sen jälkeen ole palloja suostunut selkänsä takaa kaivamaan. Ennen TPS-ottelua Hakan maali on pysynyt koskemattomana yhteensä 292 minuuttia putkeen.

Sunnuntain kotijoukkue Turun Palloseura lähtee otteluun niin ikään kahden ottelun voittoputkessa ja neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Näiden neljän ottelun maaliero on huima 11-0 turkulaisten hyväksi.

Sarjataulukko povaa ottelusta tasaista, sillä joukkueet ovat taulukossa peräkkäin sijoilla neljä ja viisi. Haka on kerännyt pisteitä 12, TPS yhden vähemmän.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen tiedostaakin sunnuntaina odottavan haasteen suuruuden.

– Kyllä se on meille kova haaste. Sieltä tulee vastaan pelaava ryhmä, jossa on sekoitus kokeneempia kavereita ja nuoria nousevia pelimiehiä, joista suurelta osalta löytyy Veikkausliigakokemustakin viime kaudelta, Martonen tietää.

– Oman haasteensa tuo Turun aavistuksen pienikokoinen Yläkenttä, jonka tekonurmi on jo aika kulunut. Tiiviissä ympäristössä ottelun tunnelma noussee kuitenkin hyväksi, mikä on varmasti hyvä asia, vaikka enemmistö sitten kotijoukkuetta kannattaisikin, Martonen jatkaa.

 Haka on saanut kuitenkin levätä ja harjoitella hyvin kesäkuun alun MP-ottelun jälkeen, eikä Martonen ole huolissaan omiensa pelaamisesta.

– Meillä on hyvä ja ehjä treeniviikko takana. Hyvällä ilmeellä ovat jätkät olleet mukana. Olemme pystyneet kehittämään hyvin toiminutta puolustuspelaamista entisestään ja olemme saaneet hiottua myös hyökkäyspelaamista parempaan suuntaan. Sunnuntaina ne asiat pitää sitten pystyä siirtämään peliin, Martonen puntaroi.

Hakan kokoonpanotilanteesta ei ole juurikaan uutta kerrottavaa.

– Pidempään kokoonpanosta poissa olleet Ville Kauppinen, Aki Sihvonen ja Tuomas Lähdesmäki ovat vielä poissa. Pari pelaajaa on vielä kysymysmerkkeinä ja heidän tilanteensa arvioidaan lauantain valmistavien treenien jälkeen, Martonen päättää.

 TPS:n ja Hakan välinen Ykkösen ottelu alkaa Turun urheilupuiston Yläkentällä sunnuntaina klo 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT