Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Uusittu Tehtis korkataan tuplaottelulla lauantaina, Veikkausliigassa vastassa IFK Mariehamn


Veikkausliiga palaa lauantaina maaottelutauolta tositoimiin, jolloin Haka saa vastaansa IFK Mariehamnin. Kolmen viikon tauon aikana myös Tehtaan kentän keinonurmi on uusittu, joten ottelu toimii samalla uuden alusta tulikokeena.

Rajusti viime kaudesta uudistuneen vierailijan alkukausi ei ole lähtenyt sujumaan kovinkaan ruusuisissa merkeissä ja joukkue majaileekin tällä hetkellä sarjatulukossa toiseksi viimeisenä neljän pisteen turvin perää pitävään toiseen IFK:iin. Myös Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on pistänyt merkille vastustajan heikon alkukauden.

-Eivät takuulla ole tyytyväisiä alkukauteensa ja haluavat varmasti tulla hakemaan täältä pisteitä.

Myöskään kuntokäyrä ei saarelaisilla vaikuta kovinkaan lupaavalta, sillä viimeisimmistä viidestä ottelusta joukkue on onnistunut nappaamaan vain yhden tasapelipisteen. Tosin rehellisyden nimissä on myönnettävä, ettei Hakankaan pistesaldo viimeisimmistä viidestä ottelusta ole, kuin yhden pisteen parempi.

Myöskään viikolla pelatussa Suomen Cupin ottelussa Mariehamn ei saanut katkaistua voitottomien otteluiden putkeaan, sillä juurikin HIFK kävi hakemassa Ahvenanmaalta jatkopaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 1-2.

Koskilaiset sen sijaan jatkoivat Suomen Cupissa voitokkaasti hakiessaan Hämeenlinnasta niukan 0-1 -voiton Janne-Pekka Laineen viimehetkien maalilla. Todella huonokuntoisella luonnonnurmella pelattu ottelu ei ollut kaunista katsottavaa, eikä missään nimessä palvellut Hakan omaa peliä lauantaita silmällä pitäen.

Voitto on kuitenkin voitto ja joukkue on voinut keskittyä hakemaan tuntumaa Tehtiksen huippukuntoiseen alustaan henkisesti vahvempina, kuin tappio niskassaan Valkeakoskelle saapuva vierailija. Valmentaja Tainio on ottanut alustan uusimisen ilolla vastaan.

– Kyllä uusi kenttä palvelee meidän peliä oikein hyvin. Se, mitä vanha kenttä aiheutti, niin treeneistä puuttui intensiteetti. Tämä on nyt paljon nopeampi pelata, kuin vanha kenttä.

Ensimmäistä täyttä kauttaan IFK:n peräsimessä olevan Daniel Normenin suojattien puolustus on toiminut tällä kaudella kiitettävästi, mutta maalinteon kanssa on ollut isoja ongelmia. Joukkue on päästänyt viisi maalia vähemmän, kuin Haka, mutta hyökkäyspäässä ollut puolta tehot- tomampi.

Kuvaavaa on, että vieraiden kaikki kuusi osumaa ovat syntyneet eri pelaajien toimesta. Periaatteessa joukkueessa on potentiaalia, sillä hyökkäyksestä löytyy kaudella 2016 Ruotsin Allsvenskanissa Häckenin riveissä 17 osumaa viimeistellyt John Owoeri. Lisäksi nigerialaiselle tuli- tukea on antamassa muun muassa Vahid Hambo.

Onkin mielenkiintoista nähdä, että tullaanko lauantaina näkemään koti- joukkueen osalta omaan, vahvaan pallolliseen peliin luottava esitys, millä pyritään löytämään riittävät tilat vieraiden tiiviin puolustuksen puhkaisuun. Vai onko luvassa kahden kipeästi voittoa kaipaavan joukkueen kurinalainen kamppailu.

– Maarianhamina on toki muuttunut pelaajistoltaan jonkin verran, mutta peliltään hyvin samankaltainen, kuin viime vuonna. He iskevät nopeasti vastaan ja niissä meidän tulee olla tarkkana.

– Me ollaan nyt päästy harjoitteleen rauhassa, keskitytty oman pelin parantamiseen ja toivotaan, että se näkyy myös kentällä, Tainio päättää.

Hakan loukkaantumistilanne on aavistuksen parempi, kuin tiistain Cup -ottelussa, sillä Logan Rogerson palaa maajoukkuekomennukselta vahvuuteen. Eero-Matti Auvinen ja Vigori Gbe ovat sen sijaan edelleen sivussa.

Tehtiksellä ollaan lauantaina juhlatunnelmissa, kun paikalle on kutsuttu koskilaisia urheiluseuroja esittelemään toimintaansa ja lisäksi edustusjoukkueen pelin jälkeen on mahdollista jäädä Paviljonkiin nauttimaan livemusiikista, hyvästä ruuasta, sekä juomasta ja odottelemaan kello 18.15 alkavaa Haka Akatemian ottelua Tampereen Kisatovereita vastaan.

Otteluisäntä Kultajousi tarjoaa runsaasti ohjelmaa palkintoineen. Onnenpyörästä voittajille on jaossa Kultajousen lahjakasseja ja puoliajan rangaistuspotkukilpailun voittajat palkitaan Kultajousen rannekelloilla. Lisäksi Kultajousi palkitsee myös ottelun parhaimman kotijoukkueen pelaajan ja katsojien kesken arvotaan Kultajousen lahjakortti.

Tervetuloa nauttimaan huippufutiksesta Suomen kauneimmalle, Tehtaan kentälle!

Osta liput FC Haka – IFK Mariehamn -otteluun täältä.

Ottelun käsiohjelma sähköisenä täältä.

IFK Mariehamnin video-otteluennakko täältä (Jean-Christophe Coubronne, englanniksi).

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne täältä ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT