Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Unelmien kierros täynnä mahdollisuuksia – Veikkausliigassa runkosarjan viimeistä edellinen kierros

Veikkausliigan kauden 2024 runkosarjan toiseksi viimeinen ottelukierros pelataan viikonloppuna 24.-26.8. ja yhdenkään joukkueen runkosarjan lopullinen sijoitus ei vielä ole ratkennut.

Viikonlopun kierros on samalla Unelmien kierros, jolla Veikkausliiga ja SOS-Lapsikylä yhdessä keräävät varoja tärkeään asiaan eli vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseen. SOS-Lapsikylä on vahvasti esillä kaikissa kierroksen kuudessa ottelussa.

Hyvän asian lisäksi viikonloppu tarjoaa todellista jännitystä kentän puolella. Kärkisijoista taistellaan tiukasti, samoin pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja Mestaruussarjaan. Niin ikään sarjataulukon peräpäässä tilanne on edelleen tiukka ja asetelmia Haastajasarjaan haetaan tiukasti. Oheisesta ”mahdollisuuksien sarjataulukosta” selviää jokaisen joukkueen mahdolliset sijoitukset runkosarjan päätteeksi.

Runkosarjan päätöskierros pelataan kokonaisuudessaan sunnuntaina 1.9., minkä jälkeen saadaan laadittua myös loppukauden otteluohjelma, joka rakennetaan ennalta laaditun kaavion pohjalle.

Runkosarjan jälkeen kausi jatkuu kuuden parhaan Mestaruussarjalla ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjalla, joissa molemmissa pelataan yksinkertainen sarja ja lähtöpisteinä ovat runkosarjan pisteet. Mestariksi leivotaan Mestaruussarjan ykkönen ja Haastajasarjan puolella viimeiseksi jäävä putoaa Ykkösliigaan kaudelle 2025 ja sijalle 11. sijoittuva joukkue karsii Veikkausliigapaikastaan Ykkösliigan kakkosta vastaan.

Veikkausliigakausi jatkuu Mestaruus- ja Haastajasarjan pelaamisen jälkeen vielä Eurolopputurnauksella, jossa ratkaistaan neljäs Suomen paikka kauden 2025-26 UEFA:n eurocupien karsinnoissa.

Veikkausliigakauden eteneminen selviää myös oheisesta kaaviosta, joka on median vapaasti julkaistavissa.

VEIKKAUSLIIGA

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT