Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tuomas Lähdesmäki jatkaa mielellään Hakassa

Hakan kautta Miesten Ykkösessä on jäljellä kolmannes, mutta samalla seurajohto rakentaa tiivisti jo tulevaakin kautta. Pelaajasopimusten osalta pää saatiin auki elokuun puolessa välissä, kun 20-vuotias keskikentän työmyyrä Tuomas Lähdesmäki otti kynän käteen ja rustasi nimensä ensi kautta koskevaan pelaajasopimukseen.

Haka on tunnettu aina seurana, jossa pelaajista pidetään mahdollisimman hyvää huolta, eikä kolmatta kauttaan Hakan riveissä pelaava Lähdesmäki ole asiasta eri mieltä.

– Todella hyvillä mielin laitoin nimeni sopimukseen. Hienoa jatkaa tutussa ja toimivassa ympäristössä, taitaa olla jo neljäs kausi, joka tämän sopimuksen myötä lähtee liikkeelle. Hakassa on hyvä kehittyä pelaajana.

Hakan ensi kauden valmennusjohtoa ei ole vielä lyöty lukkoon. Sen suhteen Lähdesmäellä on selkeä mielipide.

– Kyllä minä toivon, että ”Keke” (Keith Armstrong) jatkaa päävalmentajana, se olisi minulle iso juttu. Minä tykkään todella ”Keken” tyylistä valmentaa.

Lähdesmäki on ollut nyt loukkaantuneiden kirjoissa parin viikon ajan. Ennen loukkaantumistaan nuorukainen oli Armstrongin ehdottomia luottomiehiä Hakan kokoonpanossa.

– Tuntuu siltä, että ”Keken” alaisuudessa olen ottanut askelia eteenpäin pelaajana. Etenkin itseluottamus on kasvanut ja sitä kautta uskallan rohkeammin käyttää omia vahvuuksiani kentällä. ”Kekestä” kyllä huomaa, että hän on todella kokenut ja menestynyt valmentaja, hän osaa antaa hyviä vinkkejä pelaamiseen ja jokainen pienikin yksityiskohta harjoituksissa palvelee pelaajia hienosti.

Lähdesmäen lisäksi joukkueessa on muitakin pelaajia, jotka haluaisivat jatkaa uraansa Tehtiksellä. Pientä kampanjointiakin useita eri lempinimiä totteleva ”Tuppu” on jo harrastanut.

– Kyllä siellä kopissa muitakin on, jotka haluaisivat jatkaa Hakassa. Olen minä välillä vähän vihjannutkin, että ei muuta kuin neuvottelut käyntiin ja nimiä papereihin, että saadaan pelata tulevallakin kaudella futista samassa jengissä. Kyllähän se aina helpottaa pelaamista, jos vierellä on ennestään tuttuja kavereita.

Lähdesmäki on nyt sivussa pelikentiltä harjoituksissa tulleen vamman vuoksi. Vielä pitää tovi malttaa, että paluu kentille koittaa.

– Kausi ei onneksi päättynyt loukkaantumiseen. Lääkäri sanoi, että kuusi viikkoa kestää toipuminen pelikuntoon ja siitä on nyt kaksi viikkoa takana. Koko ajan tuntuu paremmalta ja paremmalta. Pitää vain muistaa tunnollisesti kuntouttaa vammaa niin, että pääsen loppukaudesta vielä täysillä mukaan.

Haka otti edellisellä kierroksella tyylipuhtaan voiton GrIFK:stä ja venytti piste-eronsa putoamisviivaan jo 13 pisteeseen. Ilman totaalista mahalaskua se tarkoittaa sitä, että putoamispeikon ruokalistalle Haka ei tällä kaudella joudu. Sarjan kärkeä Hakan on sen sijaan mahdollista hämmentää jo seuraavassa pelissä lauantaina, kun joukkue matkustaa suorassa liiganousussa kiinni olevan FC Hongan vieraaksi.

– Onhan se kärki pikkuisen muita karussa, mutta kauden aikana on monesti nähty se, kuinka tässä sarjassa pelataan ristiin ja rastiin. Kyllä me jokaista peliä lähdemme loppukauden aikana voittamaan. Sen jälkeen katsotaan mihin ne tulokset riittävät, Lähdesmäki analysoi.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT