Tulihan se voitto sieltä!

FC Haka otti keskiviikkona helpottavan voiton, kun AC Oulu kaatui Tehtaan kentällä lukemin 2-0 (2-0). Kyseessä oli Hakan ensimmäinen voitto Ykkösessä sitten syyskuun alun. Viime kauden lopussa meni kuusi ottelua ja tänä kevään kaksi ilman täyttä pistepottia.

– Pääsimme tavoitteeseen, eli meillä oli ottelun lopussa 11 miestä kentällä, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong naurahti.

Kommentillaan Armstrong viittasi kauden kahteen ensimmäiseen peliin, joissa molemmissa Haka pelasi pitkät tovit yhden miehen vajaalla punaisten korttien vuoksi.

Nyt Haka ratkaisi helteisellä Tehtaan kentällä ottelun parissakymmenessä minuutissa. Ensin Samuel Chidi onnistui vasurillaan ja 20 minuutin kohdalla nähtiin yksi komeimmista maaleista pitkään aikaan. Henri Malundama antoi tykkinsä laulaa 25 metristä ja Haka pääsi kahden maalin johtoon.

– Sen maalin jälkeen päästimme vähän turhaan AC Oulun peliin mukaan. Puoliajalla puhuttelu auttoi, Armstrong kiitteli.

Toisen puoliajan alussa AC Oulu sai pallon Hakan verkkoon, mutta tilanne oli paitsio. Muuten Aati Marttinen oli varsin vähillä töillä Hakan maalilla.

– Tällä kaudella meillä on ollut paljon epäonnea tuomioissa. Onneksi avustava erotuomari oli nyt hereillä, Armstrong totesi.

AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne myönsi pelin jälkeen Hakan paremmuuden.

– Haka puolusti hyvin. Emme me oikein huippupaikoille päässeet, Lähderinne sanoi.

Voitolla Haka teki sarjataulukossa kovan harppauksen jumbosijalta neljänneksi. Ensi viikolla on edessä kaksi kovaa peliä. Ensin maanantaina Kajaanissa AC Kajaania vastaan ja torstaina Tehtaan kentällä on luvassa todellinen herkkupala. Tuolloin vastaan tulee sarjaa johtava KPV maalitykkinsä Kalle Multasen johdolla.

Hakan kokoonpano: Aati Marttinen, Jami Kyöstilä, Marko Paunovic, Jaakko Rantanen, Henri Malundama, Anton Popovitch, Joona Tapani (var.)(83. Joona Kari), Tuomas Lähdesmäki (var.), Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Erkka Helminen (60. John Fagerström), Samuel Chidi.