Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tuleeko kauden avausvoitto AC Oulun kustannuksella

Hakan kausi jatkuu Miesten Ykkösessä keskiviikkona, kun Tehtiksen isännät saavat vieraita pohjoiselta Pohjanmaalta. Hakalta puuttuu vielä voitto sarjataulukosta, AC Oulu ei ole päätynyt vielä pistejakoon.

Hakan kauden alku on sujunut vajaamiehisenä, vaikka joukkueen terveystilanne on ollut toukokuun alussa jopa poikkeuksellisen hyvä. Kauden avanneessa 2-1-tappioon päättyneessä HIFK-kotiottelussa David Abidor katseli punakorttia jo ensimmäisen jakson lopulla ja edellisessä ottelussa Tammisaaren maalittomassa tasapelissä Gerald Ben lähetettiin tuomariston toimesta suihkun puolelle heti toisen jakson alussa. Näin Haka on pelannut kauden alussa pidempään vajaalla miehistöllä kuin täydellä yksitoistikolla

AC Oulun kausi alkoi Kajaanissa kärsityllä 2-1-tappiolla. Oululaiset kuitenkin korjasivat kurssinsa ensimmäisessä kotiottelussa, kun Raatissa kaatui HIFK maalein 3-1. Kummankaan joukkueen riveistä ei löydy vielä kahden maalin miehiä. Hakan maalista HIFK-ottelussa vastasi Anton Popovitch, AC Oulun maalit ovat tehneet Jere Aallikko, Alberto Morin ja Toni Tahvanainen. Kajaanissa kotijoukkue teki oululaisten puolesta oman maalin.

Kolmannen kierroksen ollessa käynnissä sarjataulukko näyttää siltä, että Haka on toistaiseksi hännänhuippuna AC Oulun ollessa kuudentena. Sarjan kärjessä on tappioitta jatkava KPV.

Hakan päävalmentaja Keith Armstrong seurasi tarkalla silmällä AC Oulun ottelua HIFK:a vastaan.

– AC Oulu on rutinoitunut ja erittäin hyvä joukkue. Kokemusta löytyy esimerkiksi Markus Heikkisen ja David Ramadingayen myötä ja joukkue on jo monella kaudella hätyytellyt sarjan kärkipäätä, vaikka se viimeinen silaus on vielä puuttunut. He haluavat kuitenkin varmasti takaisin korkeimmalle sarjatasolle.

Hakan edellinen ottelu Tammisaaressa oli tasainen, mutta lähes koko toisen jakson kestäneestä vajaalla pelaamisesta huolimatta Haka oli ottelussa lähempänä voittoa.

– Etenkin ensimmäisellä jaksolla meillä oli paremmat paikat. Pallo kävi kerran jopa ylärimassa ja muutenkin hallitsimme ottelua jossain määrin. Toisella jaksolla emme vajaalla pelatessamme antaneet EIF:lle käytännössä yhtään kunnollista maalipaikkaa ja hieman paremmalla tuurilla olisimme voineet itse viimeistellä sen voittomaalinkin. Meillä oli tietenkin harjoitusta alla vajaalla pelaamisesta jo kauden avausottelusta ja Tammisaaressa se onnistui paremmin.

Tehtikselle palasi Tammisaaresta nälkäinen Haka-joukkue ja se on näkynyt myös harjoituksissa menneen 1,5 viikon aikana. Sama asenne pitää siirtää myös pelikentälle.

–  Hyvin ovat pojat tehneet töitä harjoituksissa, meillä on edelleen todella hyvä kilpailutilanne joukkueessa. Luottavaisin mielin lähdemme huomiseen otteluun, sillä jo pelikieltojenkin myötä meillä on väkisinkin tuoreita jalkoja kentällä. Tietenkin kyse on myös kotiottelustamme, me haluamme siihen hyvän alun ja haluamme viedä sitä ottelua. Me haluamme määrittää ottelun kulun.

Hyökkääjä Gerald Ben aloittaa kahden ottelun pelikieltonsa sovittamisen AC Oulu -ottelussa. Toppari David Abidorin pelikielto päättyy tämän ottelun jälkeen. Pari muutakin varmaa poissaolijaa kokoonpanosta löytyy.

– Murphyn laki alkoi kirjoittamaan itseään. Kun pelikiellossa on hyökkääjä ja toppari, niin tietenkin harjoituksissa myös loukkaantuu hyökkääjä ja toppari. Antto Hilska ja Ville-Valtteri Starck eivät siis ole pelikunnossa keskiviikkona, mutta meillä on onneksi tasainen ryhmä ja nyt avautuu sitten näyttöpaikkoja myös sellaisille pelaajille, joille ei välttämättä alkukaudesta ole minuutteja tullut ihan niin paljoa, Armstrong päättää.

Hakan ja AC Oulun välinen Ykkösen kamppailu alkaa keskiviikkona Tehtaan kentällä kello 18.30. Ottelun jälkipelit pelataan tuttuun tapaan Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä. Ottelun voi katsoa myös Elisa Viihde Sportilta sekä Fanseatilta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT