TPS kaatoi Hakan 3-0

Haka jäi ilman pinnoja Turun Veritas Stadionilla, kun TPS oli lauantaina vahvempi lukemin 3-0 (1-0).

Hakan pelisuunnitelma piti aina puolen tunnin kohdalle asti, mutta silloin TPS sai rangaistuspotkun. Mikko Hyyrynen sen hankki ja sama mies pisti myös pallon maaliin. Tuomas Karjanlahti oli Hakan maalilla hyvin tilanteessa mukana, mutta onni ei ollut myötä.

Toisen jakson alussa TPS iski toisen maalinsa, kun Oskari Jakonen onnistui paristakymmenestä metristä.

– Meidän piti avata tappioasemassa peliämme ja TPS pääsi rankaisemaan. Siitä alkoi ylämäki, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong myönsi.

TPS pääsi tekemään vielä yhden maalin, kun Jonni Peräaho ohitti Karjanlahden seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa.

– 3-0 -tilanteessa meiltä vietiin selvä rankkari. Mutta ei se olisi enää pelin kuvaa muuttanut, Armstrong mietti.

Hakan ottelut jatkuvat keskiviikkona sarjajumbo Gnistania vastaan Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 18.30.

– Nyt täytyy keskittyä hyvin siihen otteluun. Voitto siitä pelistä olisi meille äärimmäisen tärkeä, Armstrong painotti.

Hakan kokoonpano: Tuomas Karjanlahti, Henri Malundama (var.), Ville-Valtteri Starck, Diogo Tomas, Jaakko Rantanen, Omar Khary, Niilo Mäenpää (84. Erkka Helminen), Anton Popovitch (65. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Tuomas Lähdesmäki (63. Juho Saarinen), Emenike Mbachu (var.), Kalle Multanen.