Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Torstaina jaossa paikka mestaruussarjaan!

FC Haka saa torstai -illan Veikkausliigan huippukamppailussa vastaansa huimassa vireessä olevan FC Hongan. Kyseessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu, missä pelissä voi olla jopa liigan pronssimitalit.

Tällä hetkellä joukkueilla on vielä kymmenen pistettä eroa vierailija Hongan hyväksi, mutta voitolla Haka kaventaisi eron seitsemään pisteeseen. Tämän jälkeen pisteitä jaetaan vielä kaikkiaan 18 ja joukkueet tulisivat ylemmässä loppusarjassa kohtaamaan toistamiseen.

Päästäkseen varmasti mestaruussarjaan, koskilaiset tarvitsevat torstain kamppailusta voiton.

Taistelu ylemmästä jatkosarjasta sai tiistaina yllättävän, mutta odotetun käänteen, kun 21.8. Pelatun AC Oulun ja FC Interin välisen ottelun lopputulos kääntyi  FC Interille 0-3, sillä AC Oulu oli peluuttanut ottelussa pelioikeudettomia pelaajia. 

Tarkemmin kyse oli SK-pelaajien lukumäärästä, joita AC Oululla oli vain kahdeksan kokoonpanossa. SK-pelaajaksi luetaan pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan vähintään kolmen vuoden ajan 12-21 -vuotiaana.

Päätöksen seurauksena AC Oulu putosi seitsemänneksi ja on Hakaa viisi pistettä jäljessä. Haka tarvitsee siis kaksi pistettä tai yhden pisteen ja paremman maalieron säilyttääkseen paikkansa varmuudella mestaruussarjassa. Torstaina siis vain voitolla paikka olisi varma.

Vesa Vasaran valmentama Honka jäi viime kaudella suureksi pettymyksekseen yhdeksänneksi, mutta valmentaja on tällä kaudella osoittanut, että on edelleen seurajohdon luottamuksen arvoinen. Vasara on espoolaisten peräsimessä kuudetta kauttaan ja on sillä Veikkausliigan pitkäaikaisin päävalmentaja saman joukkueen peräsimessä.

Teemu Tainion entisen maajoukkuekaverin valmentama Honka on uudistanut peliään tälle kaudelle huomattavasti. Aiemmasta, ehkä jopa hieman tylsästäkin, pallonhallintajoukkueesta on tullut aktiivisesti prässäävä ja nopeiden vastahyökkäysten joukkue. Taktiikka toimii, sillä joukkueella on tällä hetkellä Veikkausliigan paras maaliero 43-17, mille esimerkiksi Hakan 33-37 häviää selvästi.

– Pakko nostaa Veskulle ja valmennusporukalle hattua! Kun lähtivät uudistamaan omaa peliään, niin en olisi uskonut, että taistelevat mestaruudesta tällä kaudella, Teemu Tainio tunnustaa.

– Honka on sarjassa eniten maaleja tehnyt joukkue, joten ellei meidän puolustus ole kunnossa, niin vaikea peli tulee.

Hongan hyökkäystä on tällä kaudella johtanut Agon Sadiku kymmenellä osumallaan, mutta hyvää tukea ovat antaneet myös Rui Modesto ja Jerry Voutilainen, joista kumpikin on osunut viidesti. Modesto ei ole kunnostautunut ainoastaan maalinteossa, sillä laitahyökkääjänä pelaava portugalilainen on syöttänyt kaikkiaan yhdeksän espoolaisten osumaa tällä kaudella. Joukkueiden pelitavoista, aiempien otteluiden tuloksista ja sarjatilanteesta voi päätellä, että torstaina on luvassa paitsi viihdyttävä, niin myös erittäin tärkeä ja äärimmäisen jännittävä näytelmä.

– Hongan pelissä on paljon samoja elementtejä, kuin meilläkin. Keskinäiset ottelut ovat olleet tähän asti tasaisia, enkä usko, että tämäkään tulee olemaan poikkeus, Tainio ennakoi ottelun kulkua.

Kotijoukkue joutuu lähtemään otteluun ilman Niklas Fribergiä, joka on sivussa korttitilin täyttymisen johdosta. Kapteeni on tällä kaudella ollut puolustuksen johtohahmo, joten menetyksen merkitystä ei voi vähätellä. Hyvä uutinen sen sijaan on se, että muita poissaoloja ei tällä tietoa Vigori Gbe’tä lukuunottamatta ole ja näin ollen Tainio valmennuksineen joutuu jälleen jättämään osan pelaajista kokoonpanon ulkopuolelle.

FC Haka – FC Honka pyörähtää käyntiin torstaina 1.9. kello 18.00.
Kaikki alle 17 -vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi sisään. 
Lue lisää ottelun järjestelyistä  täältä.

FC Hongan ennakko.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT