Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Teemu Tainio ja Ossi Virta valmistuivat UEFA PRO -valmentajiksi

FC Hakan valmennuskaksikko Teemu Tainio ja Ossi Virta valmistuivat maaliskuussa UEFA PRO -valmentajakoulutuksesta, mikä tarkoittaa, että kaksikolla on nyt taskussaan korkein tarjolla oleva valmentajatutkinto.

Normaalisti koulutus kestää vuoden ajan, mutta pääosin koronasta johtuen Tainion ja Virran koulutus otti kaikkiaan kolme vuotta. Nyt todistukset ovat kuitenkin taskussa ja se avaa molemmille mahdollisuuden valmentaa minkä tahansa jalkapallon pääsarjan joukkuetta myös ulkomailla.

– Kaiken kaikkiaan hyvä kurssi ja tosi iloinen, että saatiin se maaliin.

– Tämä on korkein koulutus tällä alalla, niin se pitää vaan jossain vaiheessa tehdä ja kiva, että se on nyt tehty, Teemu Tainio iloitsee.

UEFA PRO -koulutuksessa käydään varsinaisen valmennuksen lisäksi läpi myös muun muassa seurajohtamista, urheilulääketiedettä ja tiedottamista. Normaalisti koulutus pitää sisällään 240 tuntia opiskelua, joista 90 tuntia käytännön opiskelua, mutta koronan seurauksena tämä osuus jäi nyt vähäisemmäksi.

– Hirveesti jouduttiin tekeen etänä hommia. Olis ollut mahtavaa, kun oltais enemmän päästy tekeen ryhmänä kentälle töitä, Ossi Virta harmitteli, mutta näkee paljon myös positiivista.

– Muutama ulkomaanreissu jäi tekemättä, mutta onneksi päästiin Puolaan Lech Pocnanin vieraaksi, mikä oli tosi silmiä avaava ja hyvä kokemus.

– Vaikka ollaan paljon Temen kanssa maailmaa kierretty, niin toi oli kuitenkin sellainen, mistä voidaan paljon ottaa asioita omaan toimintaympäristöön mukaan.

Kokonaisuutena Virta piti koulutusta erinomaisena ja nostaa esiin myös yhden poikkeuksellisen seikan.

– Kokonaisuudessaan tämä kolme vuotta oli kyllä hienoa aikaa ja hyvä, että vihdoin on paperit meillä molemmilla. Se on tosi harvinaista, että Veikkausliigajoukkueessa on kaksi UEFA PRO valmentajaa, niin se on tosi hienoa myös seuralle.

FC Haka kiittää ja onnittelee molempia valmentajia mahtavasta saavutuksesta!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT