Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tasapelipiste oli laiha lohtu perjantai -illassa

Tehtaan kentällä pelattiin isoista pisteistä perjantai -illassa, kun FC Haka ja IFK Mariehamn kohtasivat Veikkausliigan peräpään taistelussa. Maalien valossa ei joukkueiden välille kuitenkaan saatu paremmuutta ratkaistua, sillä pisteet tasattiin 1-1 -lukemin.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta, ottelun maalinteon aloittivat vieraat jo ottelun kahdeksannella minuutilla. Ariel Ngueukam, eli Tuco, sijoitti pallon lähietäisyydeltä ylärimaan ja siitä kimmonneen pallon pääsi Riku Sjöroos Eero-Matti Auvisen selän takaa iskemään verkkoihin.

Valkopaidat jatkoivat paineen luomista vierasjoukkueen maalille, mutta lukuisista paikoista huolimatta, ei osumia ensimmäisellä jaksolla enempää nähty.

Ansaittu tasoitusosuma syntyi 55. minuutilla ja siitä vastasi Elias Mastokangas. Tino Purme vapautti viime ottelussakin osuneen Mastokankaan millintarkalla pystysyötöllä, minkä laituri sijoitti taidokkaan haltuunoton jälkeen IFK -maalissa pelanneen Elmo Henrikssonin jalan alta maaliin.

Hakalla oli ottelussa kaikkiaan 18 maalintekoyritystä vastustajan neljää vastaan. Siitä huolimatta lisäosumia ei nähty ja näin ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa nähtiinkin pettynyt päävalmentaja Teemu Tainio.

– Kun pelin kuvaa miettii, niin eihän tuo tasapeli tyydytä yhtään. Järjettömän helppo maali taas päästetään, vaikka tsäänssi purkaa se oli. Sit ollaan taas 1-0 -tappiolla.

– Eka puoliaika oli tasaisempi. Muutamat tilanteet oli molemmissa päissä. Aatu ei tehnyt tänään yhtään seiviä, niin se kertoo ehkä siitä isosta kuvasta.

– Toiselle puoliajalle me oltiin aggressiivisempia ja alettiin ottaa ylempää kiinni. Saatiin kyllä painetta ja maaliviivalla se pallo pomppi ja vastustajan veskari teki hienoja seivejä.

– Kyllä ketuttaa niin sanotusti. Jätkät paino loppuun asti hienosti. Se voittomaali jäi vaan uupumaan.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket Ruutu+.

IFK Mariehamnin raportti(ruotsinkielinen).

Kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä ja Jussi Rämä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT