Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tärkeä kotipeli edessä torstaina

Hakan taistelu sarjapaikasta Miesten Ykkösessä jatkuu torstaina, kun Tehtaan kentälle saapuu vastustajaksi Ekenäs IF. Ottelu tulee vastaan nopealla tahdilla, sillä edellisen kerran joukkueet pelasivat viime sunnuntaina.

Haka pelasi Pietarsaaressa Jaroa vastaan, mutta kotiin tuomisia ei huippuvireiseltä kotijoukkueelta irronnut. Vastaantulijan rooliin jäänyt Haka poistui kotimatkalle 3-0-tappion kanssa. EIF puolestaan otti tärkeän voiton putoamistaiston kannalta kaadettuaan vieraskentällä KTP:n lukemin 1-0.

Vaikka pelien välillä ei montaa lepopäivää olekaan, Hakan valmennus ei pidä sitä tässä tilanteessa huonona asiana.

– Onneksi seuraava peli tulee nopeasti ja pääsemme keskittymään siihen. Jos seuraavaan peliin olisi 1,5 viikkoa, niin Jaro-ottelu pääsisi kummittelemaan takaraivossa liian kauan. Nyt se peli on unohdettu ja keskittyminen torstain peliin on käynnissä. Muutama juttu Jaro-ottelusta käydään vielä kuvan muodossa läpi viimeistelyharjoituksien yhteydessä, Hakan päävalmentaja Asko Jussila kertoo.

Vilkaisu sarjataulukkoon alleviivaa lopullisesti torstain ottelun merkityksen kummallekin joukkueelle. Haka on sarjassa seitsemäntenä 27 pisteen saaliillaan ainoastaan kolme pistettä ensimmäisenä putoajana tällä hetkellä olevaa KTP:tä edellä. EIF nousi sunnuntain voitollaan kuudenneksi pisteen verran Hakan edelle. Voitto torstain ottelusta olisikin kummallekin joukkueelle todella iso askel kohti sarjapaikan uusimista. Voitto mielessä Haka Tehtikselle myös lähtee.

– Kotikentällä me lähdemme totta kai voittamaan mitä tahansa joukkuetta. EIF on ollut historian valossa Hakalle vaikea vastus, mutta kyllä voitto on meille ainoa vaihtoehto.

Nyt toista kauttaan Ykkösessä pelaava EIF on toden totta ollut Hakalle todellinen kummajainen, sillä Haka ei täyttä pistepottia ole EIF:ltä onnistunut kuluneiden kahden kauden aikana nappaamaan. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti Tammisaaressa. Toukokuussa ottelu päättyi 1-1-tasapeliin, mutta heinäkuun puolivälissä EIF vei Hakalta koko potin lukemin 2-1.

Hakan oma tekeminen on valmennusjohdon mukaan pääosassa kotikentällä, mutta ei vastustajaakaan ole unohdettu.

– EIF on pelannut viime aikoina ihan hyvin ja saanut mukaan vielä muutamia vahvistuksiakin. Kyllä me huomioimme myös heidän vahvuutensa ja heikkoutensa valmistautumisessa.

Hakan kokoonpano kokee väkisinkin pieniä muutoksia ennen torstain ottelua. Loukkaantumisten takia kokoonpanosta ovat poissa Tuomas Karjanlahti, Jesse Ahonen ja Juho Saarinen. Chris James puolestaan on pelikieltonsa kärsinyt ja on käytettävissä torstain ottelussa.

– Kokoonpanoon tulee jonkin verran muutoksia. Ryhmitys kentällä on varmaankin samanlainen kuin Pietarsaaressa, mutta se, ketkä kentälle juoksevat pelaamaan hahmottuu lopullisesti keskiviikon kuluessa. Jaro-peliä ennen sairastumiset muuttivat kokoonpanoa, mutta ne ovat torstaihin mennessä toivottavasti ohitse. Etchu Tabe on pelikiellossa punaisen kortin jälkeen, Jussila taustoittaa.

Hakan ja EIF:n välinen huipputärkeä Ykkösen ottelu alkaa Tehtaan kentällä torstaina 15.9. kello 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa kello 16.30 alkaen ja jälkipelit heti ottelun päätyttyä Tehtiksen Paviljongissa. TallinkSiljan tarjoama, lastenhoitajalla varustettu lapsiparkki palvelee Tehtiksen tehtaan puoleisessa päädyssä alkaen 15 minuuttia ennen ottelun alkua.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT