Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Suomen Cupin välierä keskiviikkona 21.8. – ”Se on hieno mahdollisuus”

FC Haka taistelee Suomen Cupin finaalipaikasta keskiviikkona 21.8., kun se saa Tehtaan kentälle vastaansa FC Interin. Ottelussa tehdään samalla suomalaista jalkapallohistoriaa.

FC Haka on Suomen Cupin historian toiseksi menestynein joukkue ja cupin juuret ovat Valkeakoskella syvällä.

– Kyllähän 12 cup-mestaruutta kertoo siitä, että Haka on todella menestynyt cup-seura ja cupilla on iso merkitys faneille ja koko kaupungille. Se on meille pelaajillekin todella tärkeä ja hieno mahdollisuus. Nyt olemme kahden voiton päässä sen voitosta, Niklas Friberg tunnelmoi.

Cupin finaaliin Valkeakoskelta on perinteisesti lähtenyt cup-juna Helsinkiin. Nyt finaali pelataan Tammelassa ja mikäli Haka tiensä finaaliin raivaa, niin cup-juna pyritään järjestämään myös Tampereelle.

– Olen kuullut, että sellaisia on ennen järjestetty ja Helsinkiin on lähtenyt iso joukko Haka-faneja. Olisi tosi hienoa, jos sellainen tulisi myös Tammelaan, mutta tässä on kuitenkin Inter-ottelu vielä edessä. Ensin pitää hoitaa se, Friberg toppuuttelee.

Hakan ja Interin Suomen Cupin välierässä tehdään samalla suomalaista jalkapallohistoriaa, sillä se on ensimmäinen ottelu Suomessa, jossa on VAR käytössä. Friberg liputtaa VAR:n puolesta.

– VAR kuuluu moderniin jalkapalloon ja on hyvä, että sitä aletaan hiljalleen ottaa käyttöön myös täällä. Se on jo monessa maassa käytössä ja jos haluamme pysyä kehityksessä mukana, on se otettava käyttöön myös Suomessa, Friberg toteaa.

FC Haka on vahvistanut rivejään siirtoikkunan aikana Oskari Sallisella ja Anthony Olusanyalla. Erityisesti HJK:sta tullut Olusanya on Fribergille tuttu, sillä hän on usein puolustanut hyökkääjää vastaan.

– Hän on todella vaarallinen pelaaja. Hän on nopea ja vahva sekä liikkuu fiksusti ja ajoittaa juoksunsa hyvin. Sanoisin, että hän on hyvin kokonaisvaltainen hyökkääjä. Kiva, että saimme hänet joukkueeseen. Hän tulee olemaan varmasti hyvä vahvistus meille, Friberg kehuu uutta tulokasta.

Ennen ensi viikon välierää FC Haka matkustaa sunnuntaina Vaasaan VPS:n vieraaksi. Viime kauden sensaatiojoukkueen kausi alkoi hyvin, mutta viime aikoina käyrä on ollut laskusuunnassa. Vepsulla on yhdeksästä edellispelistään vain yksi voitto ja kuudesta edellisottelustaan viisi tappiota. Friberg ei kuitenkaan odota helppoa Vaasan vierailua.

– Vepsu on aika fyysinen joukkue, joka pelaa aika suoraviivaisesti. Heillä on isoja pelaajia, jotka ovat vahvoja kaksinkamppailuissa.

– Ottelu pelataan heidän kotikentällään ja he haluavat varmasti näyttää, sillä heidän tuloksensa eivät ole viime aikoina olleet niin hyviä. Intensiivinen peli, jossa on luvassa paljon kaksinkamppailua ja fyysistä vääntöä, Friberg ennnakoi.

Suomen Cupin välierä FC Haka-FC Inter keskiviikkona 21.8. kello 18.00. Välierän liput ovat myynnissä nyt! Lue lisää täältä ja tule kannustamaan finaaliin!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT