Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Stella-ennakko: Jännitys tiivistyy – perjantain kierroksella jo iso panos

Ykkösen tilanne on tällä hetkellä se, että FC Haka tarvitsee viisi pistettä varmistaakseen suoran nousun Veikkausliigaan. Vähempikin saattaa riittää, jos TPS kompuroi omissa otteluissaan. Muista joukkueista ei Hakalle enää uhkaa ole.

Ensimmäisen kerran nousupaikka on katkolla perjantaina, kun Haka kohtaa Tehtaan kentällä MuSan ja TPS Turun Veritas Stadionilla AC Kajaanin. Jos Haka voittaa ja TPS ei voita, niin Hakan nousu on selvä. Muissa tapauksissa jännitys siirtyy seuraaville kierroksille.

Sarjanousija MuSa on ollut yksi tämän kauden yllättäjistä. Porilaiset ovat tällä hetkellä sarjassa neljäntenä.

– Vastakkain on kaksi joukkuetta, joiden kausi on ollut mahtava. MuSalla on kaikki mahdollisuus olla kolmen sakissa ja kaikki tietävät sen, mistä me pelaamme. Perjantaina meillä on taas mahdollisuus ottaa harppaus lähemmäksi Ykkösen mestaruutta, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kertoo.

Haka ja MuSa ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Toukokuussa Haka voitti Tehtaan kentällä 6-1 ja heinäkuussa Porin stadionilla 5-1. Tuo Porin ottelu oli siinä mielessä merkillinen, että MuSa johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen.

– MuSa aiheutti meille ongelmia Porissa, mutta toisen jakson esityksemme ja nousu 0-1 tappioasemasta 5-1 -voittoon oli hieno. Samanlainen sen pitää olla myös perjantaina. MuSa puolustaa tiiviisti ja on todella sitoutunut joukkue, joten meidän pitää olla huolellisia kaikessa tekemisessämme, Tainio puntaroi.

Hakalla on nyt takana peräti 13 ottelun mittainen voittoputki.

– Pallon ja miesten liikkeiden pitää olla perjantaina terävää, enkä näe mitään syytä miksi näin ei olisi. Toivottavasti saamme kotiyleisön sankoin joukoin kannustamaan meidät kohti voittoa, Tainio alleviivaa.

Ottelun jälkeen Tehtaan kentän Paviljongissa vietetään Oktoberfesteja. Luvassa on erikoisoluita – ja makkaroita, elävää musiikkia sekä huutokauppa. Paikan päällä on myös edustusjoukkueen pelaajia.

Ravintola Stellan Haka-pasta pelipäivinä kausikortilla 14 € (norm. 15,50 €).

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT