SJK vei täydet kolme pistettä mennessään – ”Parempi joukkue voitti tänään”

Seinäjoen Jalkapallokerho oli tehokkaampi joukkue perjantai -iltana Tehtaan kentällä, kun se haki tylyn 0-3 -voiton Mestaruussarjan toisessa ottelussa.

Seinäjokelaiset saivat otteluun parhaan mahdollisen alun, sillä pallo kaivettiin Anton Lepolan selän takaa jo kolmannella peliminuutilla. Lewis Strapp syötti pallon vasemmalta laidalta keskustaan, missä Rasmus Karjalainen otti pallon haltuunsa ja laukoi sen aivan oikean tolpan juureen yleisön protestoidessa rajusti. Katsojien reaktion ymmärtää, sillä VAR -videolta jälkikäteen tarkistettuna Karjalainen on selvästi paitsiossa. Ikävä kyllä VAR -auto oli ainoastaan harjoittelutarkoituksessa paikalla, joten sen perusteella ei maalia voitu hylätä vaan pelitilannetulkinta jäi voimaan.

Kotijoukkueen tuska kasvoi 37. minuutilla, kun Kasper Paananen iski pallon verkkoon varmasti yhdellä uransa helpoimmista maaleista. Karjalainen tarjoili täydellisen syötön aivan maalin edustalle, missä Paananen oli käsittämättömän vapaana ja ohjasi pelivälineen maaliin käytännössä vain laittamalla jalan pallon eteen. Toki hyökkääjän sijoittuminen oli täydellinen tilanteessa.

Hakallakin oli omat paikkansa ensimmäisellä jaksolla. Evangelos Patoulidis esitteli vasurinsa, mutta SJK -maalin puhtaana pitänyt Hemmo Riihimäki venytti näppinsä eteen. Aivan jakson lopuilla Haka sai luotua tilanteen, missä Anthony Olusanya sai yrittää kahdesti ja Oliver Whyte sekä Benjamin Reemst molemmat kertaalleen, mutta vuoroin Riihimäki ja SJK -puolustus olivat pallon edessä.

Toisella jaksolla Haka haki maalia ahnaasti ja saikin luotua paikkoja, mutta joko Riihimäki tai tolpat olivat koskilaisten kavennusosuman edessä. Ja kun Haka ei onnistunut, niin SJK ratkaisi ottelun lopullisesti 68. minuutilla. Kulmapotku annettiin taka-aluetta kohti, missä seinäjokelaisten ykköstykki Jaime Moreno oli vapaana laukoen pallon maaliin ja samalla nousten yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkeen 11 osumallaan.

Enempää maaleja ei nähty ja näin pisteet matkasivat siis Seinäjoelle. FC Hakan päävalmentaja Andy Smith totesi rehdisti vieraiden paremmuuden ottelun jälkeen.

– Kun peli alkoi, me olimme vielä pukuhuoneessa. Ja jos päästämme tuollaisia maaleja, emme yksiselitteisesti ansaitse yhtään mitään.

– Meidän pelimme pyöri kyllä ajoittain mallikkaasti, mutta ratkaisumme hyökkäyskolmanneksella olivat huonoja.

– Parempi joukkue voitti tänään, Smith myönsi ja muistutti perään että pelejä on vielä jäljellä.

– Huomenna on uusi päivä, palaamme kentälle, teemme kovasti töitä ja nautimme pelistä.

Ottelun alussa haastettiin Tehtaan kentän yleisö ostamaan FC Hakan kausikortteja kaudelle 2025, mihin myös paikalle saapuneet lähtivät mahtavasti mukaan. Kausikorttihaasteessa oli tehty ennen ottelua 387 varausta ja ottelun päättyessä varauksia oli jo 480 kappaletta. Iso kiitos Tehtiksen yleisölle ja kaikille muille kausikortin jo varanneille – kausikorttikampanjasta voit lukea tarkemmin TÄÄLTÄ.