Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Selvittääkö Haka tiensä cupin puolivälieriin?

Suomen Cup on nykyään siitä erikoinen kilpailu, että kaksi joukkuetta voivat kohdata toisensa kahdesti saman kauden aikana. Näin on käynyt nyt FC Hakan osalta, kun sunnuntaina on Saharan tekonurmella edessä puolivälieräkarsinta FC Lahtea vastaan.

Haka ja FC Lahti kohtasivat tammikuussa Lahden Mukkulan hallissa. Tuolloin lahtelaiset olivat parempia vahvan ensimmäisen puoliajan turvin lukemin 2-1.

– FC Lahdella on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. He ovat vaarallisia erikoistilanteissa, joten luvassa on vaikea vastustaja. ”Token” (päävalmentaja Toni Korkeakunnas) joukkueet ovat aina hyvin organisoituja ja motivoituneita. He tulevat melkein suoraan etelän leiriltä, joten saamme näyttää parastamme, jos aiomme pelin voittaa, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohtii.

Lahdessa kärsityn tappion jälkeen Haka ei ole hävinnyt harjoituspelit mukaan lukien yhtään ottelua. Viiden pelin saldo on neljä voittoa ja tasapeli Ilveksen kanssa. Armstrong oli itse lähes koko tämän ajan sivussa sairauslomansa vuoksi.

– En ole itse asiassa edes tajunnut sitä, mutta se kertoo siitä hienosta työstä, mitä Teme (Teemu Tainio), Asko (Jussila), Pauli (Jussila), Jallu (Jari Jalava), Oka (Olli Huttunen) ja pelaajat ovat tehneet. Uudet pelaajat ovat olleet nälkäisiä ja he haluavat kehittyä. Se on ydinasia sille, että seura voi menestyä. Eri pelipaikoilla on kovaa kilpailua ja kaikilla tuntuu olevan hyvä työmoraali, Armstrong sanoo.

Joukkueen terveystilanne on kohtalainen, sillä pienet kolhut ja päivän, parin flunssat kuuluvat asiaan tässä vaiheessa vuotta. Varmuudella sivussa ovat vain Erkka Helminen ja John Fagerström.

– Heidänkin pitäisi olla taas mukana, kun kohtaamme TPV:n 24. maaliskuuta, Armstrong paljastaa.

Sarjakauden alkuun on aikaa puolitoista kuukautta. Puolustuksen keskusta on se paikka, jonne Haka hakee vielä vahvistusta.

– Tärkein kriteeri on se, että pelaajien tulee olla selkeitä vahvistuksia. Jos näin ei ole, niin jatkamme etsintää, Armstrong painottaa.

Hakan ja FC Lahden välinen Suomen Cupin ottelu alkaa Saharan tekonurmella sunnuntaina 18. maaliskuuta kello 15. Tämän ottelun voittaja kohtaa 29. maaliskuuta pelattavassa puolivälierässä vieraskentällä voittajan ottelusta EIF-AC Oulu.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT