Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ryan Mahuta valmiina KuPS:n kaatoon

Tehtaan kentällä pelataan taas iso peli sunnuntaina, kun sarjakärki KuPS saapuu FC Hakan vieraaksi. Ryan Mahuta uskoo oman tekemisen tuovan toivotun tuloksen.

FC Haka palasi kahden tappiollisen pelin jälkeen takaisin voiton makuun kaataessaan edellisottelussa EIF:n 2-1. Samalla Haka säilytti voitolla hyvät asemansa sarjassa ja on tukevasti mukana kärkitaistelussa.

– Oli tosi tärkeä voitto. Meillä on edessä kovia pelejä, joten oli tärkeä päästä takaisin voittojen tielle. Siitä on hyvä jatkaa.

Voitto ei tullut helpolla, sillä Haka nousi toisella puoliajalla tappioasemasta voittoon. Hieno nousu ja tärkeä voitto näkyivät myös viikon harjoituksissa.

– Joukkueessa oli helpottunut tunnelma. Kahden tappion jälkeen oli vähän omanlaista painetta, mutta nyt voiton jälkeen on hyvä lähteä taas seuraavaan otteluun.

EIF:n ainoa maali edellispelissä tuli rangaistuspotkusta. Hakaa vastaan onkin vihelletty tällä kaudella peräti seitsemän rangaistuspotkua ja asia on nostettu Mahutan mukaan myös esille.

– Siihen on kiinnitetty huomiota. Meidän on vain pysyttävä rauhallisena rangaistusalueella eikä tehdä turhia rikkeitä.

KuPS pelaa jälleen vahvaa kautta ja johtaa tällä hetkellä Veikkausliigaa. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Haka kävi Kuopiossa ryöstöretkellä hakiessaan 1-0-voiton ja Mahuta uskoo Hakan mahdollisuuksiin myös tällä kertaa.

– Lähdemme jatkamaan vahvaa hyökkäystä ja puolustetaan kovaa. Pystymme parantamaan omaa peliämme emmekä liikaa mieti millainen vastustaja sieltä on tulossa. Keskitymme omaan hommaamme, niin hyvä tulee.

Mahuta joutui jättämään muutaman pelin väliin lievän loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt hän on täydessä iskussa.

– Nyt olen täydessä kunnossa. Jaksaa pelata, virtaa riittää ja kroppa on hyvässä kunnossa.

FC Haka-KuPS Tehtaan kentällä kello 17.00. Otteluun kannattaa tulla ajoissa, sillä otteluisäntä Saarioinen jakaa pelievästä 300 ensimmäiselle kello 16.15 lähtien. Lisäksi fanituotepisteellä on poistotuotteita tarjouksessa. Osta liput täältä! Alle 17-vuotiaat ilmaiseksi Tehtaan kentälle koko Veikkausliigakauden 2024!

Myös 21.8. pelattavan Suomen Cupin välierään FC Haka-FC Inter liput ovat myynnissä. Tule kannustamaan Haka cupin finaaliin!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT