RoPS pudotti Hakan Suomen Cupista

FC Hakan urakka tämän vuoden Suomen Cupissa päättyi neljännesvälierävaiheeseen. RoPS voitti Saharan tekonurmella pelatun kamppailun niukasti 1-0 (0-0).

Ottelu oli hyvin tasainen ja huippupaikat olivat kortilla kentän molemmissa päissä.

Hakan ensimmäisen puoliajan paras tilanne tuli 37. minuutilla. Samuel Chidi nousi hyvin oikealta rangaistusalueen sisään, mutta ratkaiseva syöttö meni hieman liian pitkäksi ja RoPS-vahti Damjan Shishkovskin syliin.

RoPS loi pahimmat paikkansa läpi ottelun erikoistilanteista. Yksi sellainen koitui lopulta Hakan kohtaloksi. RoPS pelasi 54. minuutilla lyhyen kulman oikealta ja pallo kimpoili Hakan maalin eteen. Joonas Immonen pääsi nyrkkeineen väliin, mutta huonoksi onneksi pallo ajautui suoraan Kalle Katzille. Katzin survoma osuma jäi lopulta ottelun ainoaksi.

– Kyllä harmittaa, kun takaisku tuli jälleen kerran erikoistilanteesta. Alkuviikosta näitä ehdimme vähän harjoittelemaan, mutta niitä on nyt vain jatkettava. Sama harjoittelu koskee myös toisen pään erikoistilanteita. Niitä tuli paljon, mutta emme saaneet mitään aikaiseksi, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio harmitteli.

Pari hyvää tasoituspaikkaa Haka sai loppuminuuteilla vielä aikaan. Chidin laukaus 72. minuutilla jäi hieman liian matalaksi ja Jacob Bushuen yritys Akseli Lehtojuuren esityöstä pelin loppuhetkillä puolestaan liian korkeaksi.

Suomen Cupin puolivälierät pelataan maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Hakan saldo tämän vuoden cupissa oli kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

– Ensi viikolla meillä ei pelejä ole, mutta siihen maaliskuun viimeiseen viikonloppuun täytyy joku treenipeli sopia. Sitä ruvetaan nyt järjestämään, Tainio huomautti.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Samuel Mansour, Niklas Friberg, Henri Malundama, Jacob Bushue, Anton Popovitch (77. Akseli Lehtojuuri), Jean Fridolin Nganbe Nganbe (57. Tino Purme), Samuel Chidi, Antto Hilska (66. Ville Starck (var.)), Salomo Ojala.

RoPS:n raportti