Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirkanmaan herruus jaossa lauantaina

Lauantaina Pirkkahallissa ratkotaan jälleen Pirkanmaan herruus, kun maakunnan kaksi korkeimmalla pelaavaa joukkuetta, Haka ja Ilves, iskevät vastakkain.

Hakan joukkueessa tunnelmat ennen paikallisottelua ovat innostuneen odottavat ja saman tunnetilan joukkueen kanssa jakaa myös päävalmentaja Kari Martonen.

– Kyllä fiilikset ottelun alla on makeet ja odottavat. Saadaan ensimmäinen Veikkausliigajengi vastaan tänä vuonna ja päästään vääntämään Pirkanmaan herruudesta.

Vaikka Haka lähteekin otteluun haastajana sarjatasoa alempaa, on Pirkanmaan herruus siitä huolimatta talvehtinut Tehtiksellä Hakan viime maaliskuussa ottaman 3-2-kotivoiton myötä.

– Ilves tarjoaa meille hyvän tasonmittarin tähän väliin. Veikkausliigajoukkueen statuksella he ovat kuitenkin lähtökohtaisesti parempi joukkue, jota me lähdemme täysillä haastamaan, Martonen puntaroi.

Kevään lähestyessä Hakan joukkue alkaa vähitellen rakentumaan ja harjoituksiakin on päästy vetämään jatkuvasti isommalla ja isommalla ringillä.

– Helmikuun harjoituksissa koko joukkueen tekeminen on sujunut jatkuvasti paremmin ja paremmin. Nyt olemme myös päässeet treenaamat pelitapaan liittyviä asioita koko joukkueen kanssa. Suurin haaste lauantaina on se, että pystymmekö siirtämään ahtaassa hallissa treenatut asiat normaalikokoiselle Pirkkahallin kentälle, Martonen analysoi.

Hakan kokoonpano on vielä toistaiseksi mysteeri ja se saanee lopullisen muotonsa vasta pelipäivän aamuna.

– A-nuorilla on samaan aikaan peli lauantaina, joten se vaikuttaa luonnollisesti meidänkin pelaajavalintoihimme. Täytyy pohtia vielä ainakin
yhden yön yli asiaa, Martonen miettii.

Vaikka Haka teki tukun sopimuksia taannoin ja kiinnitti muun muassa erinomaisia otteita esittäneen Jesse Ahosen ensi kesän joukkueeseen, vahvistuksia kartoitetaan edelleen.

– Kyllä lauantainakin mukana on muutama testimiehen statuksella harjoituksissa mukana ollut pelaaja, Martonen vihjaa lopuksi.

Pirkanmaan derby alkaa lauantaina Pirkkahallissa kello 14.30

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT