Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ossi Virta nauttinut aloituksesta FC Hakassa – ”Kiva olla osana tätä kokonaisuutta”

Ossi Virta liittyi Teemu Tainion johtamaan valmennusryhmään joulukuussa ja on päässyt hyvin sisään joukkueeseen. Edustusjoukkueen ohella Virta toimii myös Akatemian päävalmentajana.

Virta tarttui toimeen joulukuussa, kun Haka aloitti ylimenovaiheen harjoitukset. Kunnolla tositoimiin päästiin tammikuussa, kun harjoitukset käynnistyivät todenteolla. Virta on nauttinut aloituksestaan seurassa.

– Hyvin ovat hommat maistuneet ja mukava tehdä ”Temen” valmennusryhmässä duunia. Kundit tekevät päivittäin hyvin töitä treenikentällä ja on kiva olla osana tätä kokonaisuutta.

Valkeakoskella on tunnetusti erinomaiset olosuhteet jalkapallon harjoittelemiseen. Vuoden 2020 loppupuolella valmistunut Palloiluhalli nosti myös talviharjoittelumahdollisuudet uudelle tasolle.

– Halli on tietysti erittäin hyvä, että pääsemme treenaamaan hyvällä alustalla lämpimissä ja hyvissä olosuhteissa. Kenttä ei ole täysimittainen, niin emme voi pelata täällä treenipelejä, mutta harjoitteluun tämä on oikein hyvä, kehuu Virta.

Edustusjoukkueen lisäksi Virran harteilla on myös Hakan Akatemian valmennus. Hän ei olekaan ehtinyt juuri laakereillaan levätä.

– Aamusta iltaan tehdään duunia ja sen mukaan missä milloinkin tarvitaan työpanosta, niin siellä ollaan.

Haka Akatemia osallistuu tällä kaudella myös uudistettuun Suomen Cupiin, jossa sille arvottiin avauskierrokselle vastustajaksi Kutosessa pelaava Ilves/4. Koronarajoitukset vaikuttavat tällä hetkellä Akatemian toimintaan ja toiveissa onkin, että pian päästäisiin täysipainoisesti harjoittelemaan.

– Vielä ei olla Ilves/4 skoutattu tai katsottu eikä katsottu kaikkia yksilöitä läpi, Virta heittää.

– Meillä on vielä tässä koronarajoitukset päällä ja tällä hetkellä meillä on hyvin pieni rinki pelaajia, jotka saavat harjoitella näistä rajoituksista johtuen. Toivotaan, että rajoitukset puretaan pian, jotta saisimme ottaa isomman määrän porukkaa treeneihin ja sitten päästäisiin pelaamaan harjoituspelejä. Nythän emme ole päässeet kuin kerran B-junnujen kesken pelaamaan sisäisen harjoituspelin.

Virta toimii samalla linkkinä edustusjoukkueen ja Akatemian välissä.

– On tietysti hyvä, että on tiivistä yhteistyötä edustusjoukkueen ja Akatemian välillä. Osa on päässyt jo harjoittelemaan muutaman viikon ajan edustusjoukkueen mukana ja debytoimaan harjoitusotteluissa. Se jo pelkästään kehittää näitä nuoria pelaajia, että he pääsevät ammattilaisten kanssa harjoittelemaan ja sitä kautta saamaan oppia, Virta muistuttaa.

Virran ajatuksia voi kuunnella lisää uusimmassa Hacastissa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT