Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Oiva Laaksonen pääsi avaamaan maalitilinsä Veikkausliigassa – ”Tosi hyvä fiilis”

FC Hakan vahva syksy sai keskiviikkona jatkoa Kotkassa, kun koskilaiset kaatoivat KTP:n 4-2. Hakan ilonaiheisiin kuului myös oman kasvatin, Oiva Laaksosen, ensimmäinen maali Veikkausliigassa.

Laaksonen debytoi Veikkausliigassa kesällä Pirkanmaan derbyssä Ilvestä vastaan, mutta sai Kotkassa ensimmäisen kerran komennuksen avauskokoonpanoon. Laaksonen kiitti luottamuksesta hankkien avauspuoliskon lopulla rangaistuspotkun ja niittasi sen itse sisään.

Laaksosen mukaan hänen nimensä ei ollut ylimpänä rankkarien vetäjissä ennen ottelua, mutta sai siitä huolimatta mahdollisuuden.

– Minun ei ollut alun perin tarkoitus vetää. Johdimme peliä ja olin itse hankkinut sen, niin ”Teme” sanoi, että vedä itse vain. Sitä ei oltu kuitenkaan sovittu etukäteen, Laaksonen valottaa.

Laaksonen myöntää, että rankkari jännitti vähän normaalia enemmän.

– Olihan se vähän erilaista vetää toisessa Veikkausliigapelissä rankkari kuin A-junioreiden pelissä. Sama lajihan se on, mutta vähän enemmän oli painetta ja jännitystä kuin normaalisti.

KTP:n maalivahti Jere Piirainen sai hieman käsiään väliin alanurkkaan suuntautuneeseen laukaukseen, mutta vedossa oli tarpeeksi voimaa, että se upposi maaliin.

– Ei ollut paras mahdollinen rankkari, mutta se meni maaliin. Maalin jälkeen oli kyllä tosi hyvä fiilis ja nyt sai alta pois sen ensimmäisen maalin Veikkausliigassa, Laaksonen miettii.

FC Hakalla on edessään vielä yksi ottelu tällä kaudella, kun sunnuntaina Tehtaan kentälle saapuu IFK Mariehamn. Tehtaan kentälle kannattaa tulla vielä viimeisen kerran tällä kaudella, sillä Haka on seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa ja joukkue taistelee tiukasti vielä kahdeksannesta sijasta. Lisäksi fanituotepisteillä on alennusmyynti ja kauden viimeisissä jälkipeleissä muun muassa päävalmentaja Teemu Tainio ja maalivahti Aatu Hakala pistävät kautta nippuun.

Ottelu alkaa kello 15.00 ja liput voi hankkia täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT