Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Nousutavoitteet vakuuttivat Anton Popovitchin

Hakan kannattajat saivat perjantaina mieluisan joululahjan, kun keskikentän taituri Anton Popovitchin jatkosopimus valkopaitojen kanssa julkaistiin. Popovitch haluaa olla nostamassa Hakaa takaisin Veikkausliigaan.

Popovitchilla olisi ollut kysyntää myös muualla, mutta hän päätti jäädä kasvattajaseuraansa.

– Hyvillä fiiliksillä tein jatkosopimuksen. Seura tavoittelee nousua ja harjoituksissa on ollut hyvä meininki, Popovitch kertoo.

Haka on ilmoittanut tavoittelevansa 85-vuotisjuhlakauden kunniaksi nousua Veikkausliigaan. Kunnianhimoiset tavoitteet olivat yksi iso syy miksi Popovitch laittoi nimensä sopimuspaperiin.

– Se vaikutti ratkaisuun aika paljon, että seura tuli ulos nousutavoitteen kanssa. Silloin tiedetään, että hommaan panostetaan. Samalla se tuo pelaajille mukavaa lisäpainetta. Totta kai joukkueen sisällä on aina päätetty tavoitella nousua, mutta nyt tavoite tulee myös seuralta julkisesti ja seura tukee meitä.

Ensi kauden Ykkösestä on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen ja tasainen. Sarjassa ei ole vielä tällä hetkellä selkeää ennakkosuosikkia ja pakka on hyvin auki.

– Ensi kaudella ei ole sellaista HIFK:ta tai KPV:tä, joilla olisi isot resurssit ja jotka olisivat selviä ennakkosuosikkeja. Veikkaan kärkinelikon olevan aika tasainen ensi kaudella. AC Oulu saattaa olla pienimuotoinen suosikki tällä hetkellä, mutta kyllä mekin olemme siinä mukana, näkee Popovitch.

Joukkue on aloittanut jo harjoitukset uuden päävalmentaja Teemu Tainion alaisuudessa, mutta täydellä teholla joukkue aloittaa valmistautumisen loppiaisen jälkeen. Ensi kauden Hakasta Popovitch osaa jo antaa kannattajille pientä vinkkiä.

– Varmaan pidämme palloa hieman enemmän kuin edelliskausina. Ensi kaudella tullaan näkemään energinen, taitava ja taisteleva Haka, 104 ottelua Hakan edustusjoukkueessa pelannut taituri kertoo.

Kun pelaajat tekevät työnsä kentällä, on kannattajien tehtävä tuoda kentälle se 12. pelaaja. Katsomon tuki näyttää olevan ensi kaudeksi taattu, sillä kausikorttihaasteessa on varattu jo yli 1500 kausikorttia.

– Se on tosi upea juttu. Tiesin Hakalla olevan paljon etäkannattajia ja on hieno homma, että porukka on lähtenyt niin hienosti haasteeseen mukaan. Kannustus tuo virtaa kentälle ja lisäfiilistä pelaajille. Vastustajajoukkueen pilkkaavat huudot voisi jättää pois ja kannustaa mieluummin omia ja heittäytyä peliin.

Kausikorttihaaste jatkuu vuoden loppuun, joten Haka-sydämisillä on vielä mahdollisuus tarttua ainutlaatuiseen tilaisuuteen.

– Ne jotka eivät ole hankkineet vielä kausikorttia, niin suosittelen hankkimaan sen. Nyt on seuralla ja pelaajilla kovat tavoitteet ja mikäs sen hienompaa kuin syksyllä fiilistellä yhdessä nousua, Popovitch heittää haasteen faneille.

Oman kausikorttisi pääset varaamaan täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT