Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niklas Friberg odottaa jo euro-otteluita – ”Kiva vastustaja”

FC Hakan UEFA Konferenssiliigan avauskierroksen vastustajaksi arvottiin tiistaina pohjoisirlantilainen Crusaders FC. Hakan kapteeni Niklas Friberg oli tyytyväinen arpatulokseen.

Arvonta suoritettiin UEFA:n pääkonttorissa Nyonissa ja arvontapallosta paljastui Pohjois-Irlannin kestomenestyjiin lukeutuva Crusaders FC.

– Ihan hyvillä mielin seurasin arvontaa. Kiva vastustaja, Friberg totesi.

Euro-ottelut palaavat Tehtaan kentälle 15 vuoden tauon jälkeen. Friberg myöntää, että nyt kun vastustaja on varmistunut, niin samalla myös odotukset tulevaa ottelua silmällä pitäen nousevat.

– Nyt kun vastustaja on selvillä, niin kaikki ovat innoissaan ja nyt se oikeasti tapahtuu. Meillä on kuitenkin ennen sitä tärkeitä otteluita Veikkausliigassa ja meidän on pidettävä fokus tässä hetkessä, Friberg muistuttaa.

FC Hakan pelaajat pääsivät viettämään viime viikolla lomaa ja joukkue palasi maanantaina harjoituksiin.

– Pieni loma tuli tarpeeseen, kun oli fyysisesti aika väsynyt ja kun voittojakaan ei ole viime aikoina tullut. Kyllä sen huomasi kaikista, että loma teki hyvää.

– Nyt olemme tehneet kovasti hommia treeneissä, että olemme valmiina, kun pelit taas jatkuvat.

FC Hakan pelit jatkuvat juhannuksen jälkeen tiistaina vuoden toisella Klassikolla, kun HJK saapuu Tehtaan kentälle. Fribergin mielestä pienen pelitauon jälkeen HJK on juuri sopiva vastustaja palata tositoimiin.

– HJK sytyttää vastustajana kaikki pelaajat. Hyvä tulos siitä, niin on hyvä lähteä jatkamaan pelejä.

Tehtaan kentällä on päästy jokaisessa kotiottelussa yli 2000 katsojan ja edellisessä Ilves-ottelussa katsomossa oli hienosti yli 3300 katsojaa. Friberg odottaa Tehtiksen täyttyvän myös tuleviin peleihin.

– Kaikki odottavat innolla näitä tulevia otteluita ja uskon, että lehterit pysyvät täynnä myös jatkossa. Olemme saaneet kotiyleisöltämme tälläkin kaudella hienosti tukea ja sitä tarvitaan jatkossakin, Friberg kiittelee.

Veikkausliiga jatkuu FC Hakan osalta tiistaina 27.6., kun HJK tulee Hakan vieraaksi. Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen 1. osaottelu Crusadersia vastaan on edessä torstaina 13.7. Tehtaan kentällä.

Kotiottelun järjestelyistä sekä mahdollisesta fanimatkasta tiedotetaan ti 27.6. FC Haka–HJK-Veikkausliigaottelun yhteydessä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT