Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

MP haastaa Hakan lauantaina tyhjille katsomoille

Jalkapallon miesten Suomen Cupin jatkopelit pyörähtävät käyntiin lauantaina 14.3., jolloin FC Haka matkustaa testaamaan ykköseen nousseen Mikkelin Palloilijoiden kunnon.

Mikkelissä pelattavaan otteluun ei kuitenkaan ole yleisöllä pääsyä, sillä Palloliiton liittohallitus on torstai -iltana 12.3. pitämässään kokouksessa päättänyt, että nämä Suomen Cupin neljännesvälieräottelut tullaan kyllä pelaamaan, mutta ilman yleisöä.

Vaikka itse ottelussa koskilaiset ovatkin suosikin asemassa, niin missään nimessä otteluun ei voi lähteä löysäilemään. Myös joukkueen valmentaja Teemu Tainio painottaa, että asenteen on oltava kunnossa.

– Cup on aina arvaamaton ja Mikkeli on varmasti vaikea paikka niin Cupissa, kuin sarjassakin.

MP:n aiempia pelejä on päästy videolta katsomaan ja Tainiolla onkin hyvä käsitys millainen joukkue on vastassa.

– Ei me kuitenkaan mitään lähdetä muuttamaan vastustajan mukaan, vaan keskitytään pelaamaan omaa peliämme.

Hakan pelaajatilanne on siinä mielessä hyvä, että poissa varmuudella ovat vain Samuel Chidi ja Henri Malundama.

Monien mielenkiinto on varmastikin siinä, että nähdäänkö tuorein hankinta Medo tositoimissa lauantaina. Tähän vastausta joudutaan kuitenkin vielä odottamaan, sillä pelilupaa ei ole ainakaan vielä myönnetty. Poissuljettua ei kuitenkaan ole, etteikö Medo olisi pelikelpoinen jo lauantaina.

Tutuissa ohjaksissa

Vastustaja MP:n penkin päässä nähdään tällä kaudella hakalaisille varsin tuttu mies, sillä Juha Pasoja solmi seuran kanssa vuoden sopimuksen viime marraskuussa. Viime kaudella Kemi City FC:a valmentanut Pasoja muistetaan pelaajauran lisäksi JJK:n liigaan nostaneena valmentajana.

Mielenkiintoinen tarina hänen valmentajaurallaan nähtiin ennen Kemin pestiä, kun mies vietti noin vuoden Ghanan pääsarjassa pelaavan Dreams FC:n valmentajana.

Nyt mies siis valmentaa Mikkelin Palloilijoita, joka oli ylivoimainen viime kaudella kakkosen A-lohkossa. Lauantaina nähdään siis kahden viime kaudella omia sarjojaan dominoineen joukkueen kohtaaminen.

Vaikka katsomoon ei tällä kertaa ole pääsyä, niin onneksi Ruutu+ näyttää tämänkin ottelun suorana.

Uutista päivitetty 12.3.2020 kello 22.27: lisätty tieto Palloliiton päätöksestä pelata ottelun ilman yleisöä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT