Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mistä idea lankutushaasteeseen tuli Eero Markkanen?

Hakan Instagram- ja Twitter -tileillä on tänään jaettu Eero Markkasen haastevideo, mikä on osa liigajoukkueen keskinäistä haastekampanjaa. Videolla hyökkääjä ratkaisee klassisen Rubikin kuution samalla, kun treenaa vatsalihaksiaan lankutusasennossa.

Eero, mistä idea juuri tähän haasteeseen sai alkunsa?

– Oli oma vuoroni tehdä haaste ja mietin kämpillä, että mitähän sitä keksisi. Silmiini osui Rubikin kuutio ja ensin ajattelin ratkaista pelkästään sen. Sitten keksin, että voisin lankuttaa siinä samalla.

Rubikin kuutio on saanut olla muutaman vuoden rauhassa Markkasen hyllyssä, mutta nyt sille löytyi jälleen käyttöä. Mies tunnustaa pari kertaa treenanneensa ensin pelkkää kuution ratkaisua. Varsinainen haaste menikin sitten kerralla purkkiin, mutta ei se ihan helpolla tullut.

– Kyllähän sen siitä videolta näkee, että lopussa alkoi vähän hapottamaan.

Muutoin hyökkääjän arki sujuu, kuten Hakan muillakin pelaajilla, eli omatoimista treeniä ja pienporukoissa pallotuntuman ylläpitoa Tehtiksellä. Käytännössä tämä on tarkoittanut juoksuharjoituksia, sekä sellaista pallottelua, mitä 2-3 henkilön porukalla pystyy tekemään.

Vallitseva tilanne on tehnyt keväästä erityisen pitkän ja halut saada Veikkausliiga käyntiin on kova.

– Itselläni on kovat odotukset tulevan kauden suhteen. Meillä on kasassa hyvä joukkue ja luotto siihen, että pystymme pelaamaan hienon kauden on iso. Toivottavasti kausi alkaisi vain pian, Markkanen toivoo.

Käy katsomassa Markkasen haaste Twitteristä tai Instagramista. Myös aiemmat hakalaisten haasteet löytyvät tallennettuina Instagram -tarinoista.

Kuva kaapattu Markkasen haastevideolta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT