Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mestaruussarja käyntiin Pirkanmaan derbyllä lauantaina!

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Veikkausliigan jatkosarjat starttaavat viikonloppuna ja heti ensimmäisenä on vuorossa tulikuuma Pirkanmaan derby FC Hakan ja Ilveksen välillä lauantaina kello 17.00 Tammelan Stadionilla.

Asetelmat Veikkausliigakauden kolmanteen paikallisotteluun ovat kutkuttavat sillä molemmat joukkueista voittivat omat kotiottelunsa. Lisäksi molempien joukkueiden asetelmat loppukautta ajatellen ovat erinomaiset. Kaikki on vielä Mestaruussarjassa mahdollista ja niin kolmannelta sijalta siihen lähtevällä Ilveksellä kuin viidentenä olevalla Hakalla on molemmilla teoriassa mahdollisuus aina mestaruuteen asti.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tapahtumarikkaita ja loppuunmyydyt stadionit niin Tampereella kuin Valkeakoskellakin ovat todistaneet todellisia maali-ilotteluita, sillä verkko on heilunut kohtaamisissa yhteensä 12 kertaa. Lauantaina nähdään kuinka paljon vielä toistaiseksi Veikkausliigan maalipörssiä johtavan Santeri Haaralan siirto heikentää kotijoukkueen tulivoimaa. Mitään hätää Ilveksellä ei pitäisi olla, sillä kahdeksan maalin Roope Riski on mies paikallaan täyttämään maalintekijän saappaat. Riski tosin vaihdettiin viime ottelussa Gnistania vastaan jo 35. minuutilla pois, eikä tietoa miehen pelikunnosta ole julkisuuteen hiiskunut.

FC Hakan loukkaantumistilanne on sen sijaan erinomainen sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilas Liam Hughes ja Niklas Friberg ovat sivussa loukkaantumisista johtuen. Lisäksi Maissa Fall on sivussa varoitustilin täytyttyä.

Joukkue on kuitenkin treenannut viikon loman jälkeen kovaa ja valmistautunut jännittävään derbyyn päävalmentaja Andy Smithin mukaan erinomaisen hyvin.

– Meillä on erinomainen mahdollisuus näyttää laatumme, sekä samalla jättää vahva muistutus siitä että olemme valmiita haastamaan kenet tahansa loppusarjassa ja nappaamaan kaikki saatavilla olevat pisteet!

– Palasimme treeneihin ja jatkoimme siitä mihin jäimme. Olemme keskittyneet pääasiassa vahvistamaan positiivisia asioita pelissämme.

– Vaikka kyseessä on derby, niin se on silti 11 vastaan 11, joten keskittyminen siihen on sama kuin kaikkiin muihinkin otteluihin, Smith muistuttaa.

Ilves – FC Haka lauantaina 14.9.2024 kello 17.00 Tammelan Stadion.

Otteluinfo täältä.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä | @sannasportphotography

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT