Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Me ollaan viimeisin joukkue, kuka heidät on voittanut!”

OTTELUENNAKON TARJOAA

FC Haka matkustaa torstaina Kuopion Palloseuran vieraaksi Väre Areenalle Kuopioon kello 18.00 alkavaan Veikkausliiga -otteluun.

Kotijoukkue on tällä hetkellä sarjakakkosena, mutta ottelun sarjakärki HJK:a vähemmän pelanneena. Mikäli kuopiolaiset onnistuvat Hakan voittamaan, nousevat he sarjakärkeen pisteen erolla helsinkiläisiin.

Valkopaidat ovat edellinen joukkue, joka on onnistunut KuPS:n voittamaan. Tuo ottelu pelattiin viime vuoden toukokuun lopussa niin ikään Kuopiossa ja se päättyi 1-2 -vierasvoittoon. Tuolloin Hakan maaleista vastasivat Henri Malundama ja Aleksandar Vucenovic.

Tuon jälkeen KuPS on pelannut ennätykselliset 27 ottelua ilman tappioita. Tämän vuoden Veikkausliigassa ensimmäinen pistemenetys joukkueelle tuli viime kierroksella, kun kuopiolaiset joutuivat tyytymään 1-1 -tasapeliin IFK Mariehamin vieraana.

Jos kotijoukkueen peli yski edellisottelussa, niin sitä teki myös koskilaisten peli. Teemu Tainio totesi ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa, että nyt on kaivettava työrukkaset käteen. Käytännössä tämä ei päävalmentajan mukaan tarkoita pyörän keksimistä uudelleen, vaan keskittymistä omaan tekemiseen ja parempaa asennetta.

– Perusasioihin ollaan palattu. Liikaa päästetty maaleja ja varsinkin parissa viime pelissä kamppailupelaaminen ollut heikompaa. Nyt pitää kaivaa se asenne esille, vaikka tottakai ymmärretään, että vastassa sarjajohtaja.

– Onhan se selvä, että meidän pitää olla parhaimmillaan huomenna. Puolustuspeli on ollut teemana tässä ja sitä on hiottu kuntoon.

– Me ollaan viimeisin joukkue, kuka heidät on voittanut, Tainio muistuttaa.

Hakan valmennuksessa on toki tehty kotiläksyt ja vastustajan vahvuudet, sekä pelaaminen on hyvin tiedossa.

– Peli perustuu vahvaan pallonhallintaan ja joukkue on täynnä hyviä futaajia. Kaikissa peleissä ei ole ollut vakuuttavaa se tekeminen, mutta joukkue osaa raapia voittoja, vaikkei ole paraskaan päivä. Hyvä joukkue ehdottomasti.

Koskilaisten pelaajatilanne on ottanut askeleen takapakkia, sillä jo aiemmin loukkaantuneina olleiden Vigori Gben ja Salomo Ojalan lisäksi poissa on kipeänä oleva Janne-Pekka Laine. Muutoin koko rosteri on torstaina käytössä. Kaiken kaikkiaan Tainio vaikutti keskiviikkona levolliselta ja lähtee hyvillä mielin taistelemaan pisteistä Kuopioon.

– Tänään oli erittäin hyvän näköistä tekemistä treeneissä, joten hyvillä odotuksilla huomiseen.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

KuPS:n otteluennakko täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT