Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Maalikuningas jatkaa sittenkin: ”Haka oli itselleni ykkösvaihtoehto”

Yksi talven suurimpia kysymyksiä ja keskustelua herättäneitä asioita on ollut Salomo Ojalan tulevaisuus. Enää ei tarvitse spekuloida, sillä hyökkääjä ja FC Haka ovat solmineet 2-vuotisen sopimuksen.

Kauden päätyttyä, muiden lomaillessa, mies jatkoi kovaa treenaamista tavoitteena sopimus ulkomaille. Lopulta seura löytyikin, ja osapuolten päästyä sopimuksesta yhteisymmärrykseen, Ojala lensi Pohjois-Irlantiin.

Joulukuun alku meni suunnitelmien mukaan uuden joukkueen mukana treenatessa, mutta vuoden alussa alkoi kuitenkin tulemaan kapuloita rattaisiin.

– Tammikuussa Britannian EU-eron siirtymäaika loppui ja koronatilanne saarella paheni entisestään. Nämä tekijät vaikeuttivat sopimuksen käytäntöönpanoa ja aloin miettiä Brittein saarten ulkopuolisia vaihtoehtoja, Slomo kertoo.

– Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Suomi ja Veikkausliiga alkoi tuntua kuitenkin parhaalta vaihtoehdolta. Viime kauden lopulla Haka osoitti kiinnostusta jatkaa sopimustani, ja kun päätös Suomeen paluusta oli tehty, niin Haka oli itselleni ykkösvaihtoehto!

Veikkausliigassa loppukaudesta hyvään iskuun päässeen Ojalan paluu oli myös päävalmentaja Teemu Tainiolle yllätys, mutta erittäin mieluisa sellainen.

– Salomon paluu tuli toki täysin puskista, mutta oli positiivinen yllätys ja helpotti meidän joukkueen kasausta.

Hyökkääjä on ollut jo tämän viikon Hakan mukana ja Tainio on pistänyt merkille, ettei viimeisinä parina kuukautena ole laiskoteltu.

– Heti näki, että Salomo on hyvässä iskussa henkisesti ja fyysisesti. Ja ymmärtää, että tarvii hyvän valmistautumisen kauteen.

Hakaan Ojalan veti loistavat treeniolosuhteet, sekä joukkueessa vallitseva hyvä ilmapiiri.

– Kokonaisuutena näen sen hyväksi ympäristöksi kehittyä pelaajana ja minulla on erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta. Kaiken epätietoisuuden jälkeen sopimus Hakaan ja kodin löytyminen Tampereelta tuntuu nyt hyvältä, tyytyväinen mies toteaa lopuksi.

Katso Salomon haastattelu FC Hakan Youtube- kanavalta TÄSTÄ

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT