”Lopussa annettiin kyllä kaikkemme” – KuPS haki pisteet Valkeakoskelta

FC Hakan ja Kuopion Palloseuran välinen ottelu kamppailtiin sunnuntai -illassa helteisellä Tehtaankentällä. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta kuopiolaisten 0-1 -voittoon.

Ottelun alussa kunnioitettiin pitkäaikaisen seuratoimijan, Timo Järvisen, poismenoa hiljaisella hetkellä. Hakan edustuksen ja juniorien taustalla vuosikausia toiminut ”TJ” muistetaan viime vuosilta Hakan kotiotteluiden kuuluttajana.

Ensimmäinen jakso meni hyvin pitkälti käsikirjoituksen mukaan, kuopiolaisten vastatessa pallonhallinnasta ja Hakan iskiessä nopeasti pallonriistoista vastaan.

Ensimmäisen kerran Hakan puolustuksessa saatiin jännittää 13. minuutilla, kun Santeri Haarala oli karkumatkalla kohti Mika Hilanderin vartioimaa maalia. Vaikka Luiyi de Lucas näytti olevan jo auttamattomasti liian kaukana, niin mies pystyi kuitenkin kirimään etumatkan kiinni ja pysäytti Haaralan hyökkäysyrityksen tyylipuhtaalla liukutaklauksella.

Myös Hakalla oli omat paikkansa ja suurimmasta osasta niitä vastasi Andrija Bosnjak, joka aggressiivisella pelillään oli useaan otteeseen aiheuttamassa ongelmia KuPS -puolustukselle. Valitettavasti yrityksistä vain yksi päätyi laukaukseen maalia kohti ja tuonkin KuPS -maalissa pelannut Johannes Kreidl torjui oikeasta alakulmasta eteensä, mutta irtopalloon ei valkopaidoilta ollut menijöitä.

Ensimmäisen jakson lisäajalla vieraiden pallonhallinta palkittiin, kun Tehtikselle palannut Anton Popovitch antoi vapaapotkun noin 30 metristä. Haka ei onnistunut purkamaan palloa ja lopulta Diogo Tomas murtautui puolustusmuurin läpi, laukoen pallon varmasti ohi Hilander.

Välittömästi maalin jälkeen tuomari vihelsi ensimmäisen jakson päättyneeksi ja näin tauolle siirryttiin vieraiden harmittavassa 0-1 -johdossa.

Toisen jakson alkuun Hakalla oli muutamakin maalipaikka, joista molemmista vastasi jälleen Andrija Bosnjak. Ensimmäinen yritys syntyi Maximus Tainion esityöstä, mutta kroatialaisen avopaikka mureni käsivirheeseen. Hakan vaarallisin maalipaikka syntyi 65. minuutilla, kun Bosnjak laukoi tulisesti, mutta Kreidl torjui laukauksen kulmaksi.

Teemu Tainio haki paahtavaan iltaan lisää vauhtia vaihtamalla 72. minuutilla Tino Purmeen ja Aleksandar Vucenovicin tuoreet jalat Jami Kyöstilän, sekä Jacob Bushuen tilalle.

Vaihdot toivatkin kotijoukkueen peliin uutta virtaa, mutta valmentaja Tainio näki loppukirissä muutakin, kuin vain vaihtojen tuoman lisäenergian.

– Sanoin jätkille ennen peliä, että mennään ”all-in” ja nyt me mentiin viimeiset 20 minuuttia niin. Se on iso mysteeri, että miksi me aloitetaan näin passiivisesti kotipelit.

– Toiselle puoliajalle tietysti vaihdot toi voimaa ja vastustaja alkoi väsymään, niin saatiin sitä painetta niille. Kyllä meidän pitää se 90 minuuttia painaa täysillä, ei me muuten voiteta tässä sarjassa.

Myöhemmin Tainio vaihtoi kentälle vielä Salomo Ojalan Janne-Pekka Laineen, sekä Antto Hilskan Maximus Tainion tilalle.

Tuoreet jalat hyökkäykseen eivät kuitenkaan tuoneet toivottua palkintoa, vaan KuPS:n niukka johto säilyi loppuun asti. Näin siis pisteet matkasivat pitkään reissussa olleen vierasjoukkueen matkassa Kuopioon.

Valmentaja Tainio jakoi myös kiitosta joukkueelleen lopun taisteluilmeestä.

– Oli meillekin vaikea keli. Lopussa annettiin kyllä kaikkemme ja jaksettiin sitten painaa loppuun asti.

Kuvat: Jussi Rämä