Lokakuinen voitto SJK:sta varmisti neljännen sijan Veikkausliigassa

Hakan parhaat ’22 tuo menneeltä vuodelta 2022 parhaat hetket muisteltavaksi ja huippuhetket tarjoaa Ruutu.

FC Haka ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat lokakuun 2. päivänä sunnuntaipelissä Tehtaan kentällä ottelussa, mistä ei panosta puuttunut. Upea jalkapallonäytös sai koskilaisittain parhaan mahdollisen lopputuloksen Hakan voittaessa ottelun 2-0. Ottelun voitto varmisti Veikkausliigan neljännen sijan.

Haka ja SJK olivat kauden kahdessa aikaisemmassa ottelussa tasanneet pisteet 1-1- ja 2-2 -tuloksin. Ensimmäinen jakso antoi viitteittä, että myös tänään saattaisi tasapeli olla lopputuloksena. Toiselle jaksolle asteli kuitenkin selvästi aktiivisempi ja palloa pelaavampi Haka.

– Me ollaan tosi usein oltu tällä kaudella toisella jaksolla se vahvempi joukkue ja se kertoo henkisestä vahvuudesta. Päätettiin vain, että jokainen pistää pikkaisen lisää, kommentoi päävalmentaja Teemu Tainio puoliajan ryhtiliikettä.

Palkinto hyvälle esitykselle tuli 56. minuutilla Veikkausliigan maalikuninkaan Lee Erwinin toimesta. Logan Rogerson tarjoili oikealta pallon maassa skottihyökkääjän jalkaan ja maalitykki haki vasurilleen tilan, laukoi pallon aivan vasempaan ylänurkkaan, eikä Jesse Öst mahtanut tälle yritykselle enää yhtään mitään.

Lopullinen niitti ottelulle tuli 75. minuutilla saman miehen toimesta. Niklas Fribergin pitkä katkopallo tavoitti Erwinin oikealta laidalta, joka ajoi vahvasti päätyä kohti, hassutti SJK -puolustajan Matias Vainionpään ja sijoitti pienestä kulmasta pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

Vieraat hakivat lopussa vielä kavennusosumaa, mutta puolustuspeli pysyi tiiviisti kunnossa ja Aatu Hakala muun joukkueen ohessa sai kirjauttaa kolmannen peräkkäisen nollapelin putkeen.

Alta näet 1-0 osuman, jolloin tutkapari Erwin-Rogerson jälleen tekivät tuhojaan. Ottelun muut huippuhetket löydät Ruudusta.