Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Levännyt Haka hyökkää TPS:n kimppuun

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja perjantaina tullaan näkemään yksi kauden tärkeimmistä otteluista, kun Turun Palloseura saapuu Tehtaankentälle.

Joukkueiden välinen ensimmäinen ottelu Turussa päättyi koskilaisten 2-3 -voittoon, mikä antanee kotijoukkueelle hieman ennakkosuosikin leimaa. Toisaalta Hakan murheellinen kotisaldo tasoittaa puntteja sen verran, että tästä ottelusta on odotettavissa todella kovan luokan taistelu, missä se joukkue voittaa, kumpi sitä enemmän tahtoo.

Lähtökohdat otteluun ovat erinomaiset, sillä Haka pääsi yli kahden viikon ottelutauolleen 1-2 -voitolla FC Hongasta. Ensimmäisen viikon tauosta joukkue lomaili, minkä jälkeen on treeneissä hikoiltu erittäin positiivisissa merkeissä. Niin Ville-Valtteri Starck, kuin Luiyi De Lucas ovat kehuneet antamissaan haastatteluissa joukkueen hengen olevan tällä hetkellä erinomainen.

Myös Teemu Tainio näkee alla olevan tauon olleen onnistunut.

– Huilattiin ensin viikko ja sitten on harjoiteltu pari viikkoa, mistä johtuen meidän valmistautuminen on ollut oikein hyvä. Treeneissä on pyritty parantamaan ennestään tuttuja asioita ja sitten on haettu vähän uusiakin taktisia juttuja mukaan.

Hakan kokoonpanotilanne on erinomainen, sillä poissa ei ole loukkaantumisista johtuen ketään. Jacob Bushuen korttitili on sen sijaan täynnä ja Jonas Häkkinen kärsii viime pelissä kahdesta keltaisesta seuranneen punaisen kortin ottelurangaistusta.

Pitkään loukkaantuneena ollut Ville-Valtteri Starck tekee vihdoinkin paluun kokoonpanoon. Se, että nähdäänkö miestä kentällä, selviää vasta itse ottelussa.

Kotijoukkueen osalta ehkäpä mielenkiintoisin kysymys liittyy maalivahtipelaamiseen. Voitokkaassa Honka -ottelussa maalinsuulla pelasi Michael Hartmann, jonka yliajalla torjuma rangaistuspotku takasi koskilaisille täydet kolme pistettä. Nähdäänkö maalinsuulla siis Hartmann vai enemmän vastuuta viime aikoina saatu Jakob Tånnander?

Myös hyökkäyspään valinnoilla voidaan spekuloida hieman. Hakan maalipörssin kärki Eero Markkanen ei täysin ole lunastanut hänelle asetettuja tavoitteita ja toisaalta alkukauden vaisusti esiintynyt Salomo Ojala on löytänyt peli-ilon, minkä myötä myös verkot ovat heiluneet jo kolmesti elokuun lopun jälkeen.

Kaiken kaikkiaan hyvä terveystilanne, positiivinen kilpailu pelipaikoista ja tauon alle saatu voitto, sekä ennen kaikkea lepo antavat kotijoukkueelle erinomaiset lähtökohdat perjantai -illan otteluun.

Turun Palloseuran tilanne on sen sijaan haastavampi. Seura tiedotti 1.10., että joukkueessa on todettu yksi koronatartunta. Tämän seurauksena koko joukkue asetettiin 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin. Todella valitettava asia, eikä se ole helpottanut turkulaisten valmistautumista perjantain otteluun.

Tainio kuitenkin alleviivaa, että Hakan valmistautumiseen sillä ei ole ollut merkitystä.

– Toki heidän valmistautuminen on ollut vaikeampaa, mutta me ei keskitytä TPS:an, vaan omaan tekemiseen. 

Turkulaisten valmentajana toimii Hakan tavoin entinen maajoukkuepelaaja, kun Jonatan Johansson otti valmennusvastuun  heinäkuun lopulla. Miehen alku joukkueen peräsimessä vaikutti erittäin hyvältä, sillä ”Tintin” komennossa Palloseura nappasi elokuussa kolme voittoa.

Syyskuussa kuntopuntari kääntyi kuitenkin laskuun, eikä joukkue ole voittanut otteluakaan yli kuukauteen. Toki pistetili on karttunut kolmella tasapelillä, joista viimeisin HJK:n vieraana, joten mistään kriisistä ei voida puhua.

Mutta kuten todettua, niin tässä ottelussa ei kannata liioin tuijotella kuntopuntareita, sillä loppujen lopuksi kyse on päivän kunnosta ja siitä kumpi voittoa enemmän haluaa.

Kiihtyvästä korona -tilanteesta huolimatta, Veikkausliigassa on edelleen mahdollisuus ottaa yleisöä otteluihin. Haka haluaa järjestää tapahtuman turvallisesti ja Veikkausliigan yhteisen linjauksen mukaisesti tapahtumassa kaikkien tulee käyttää kasvomaskia.

Mikäli et kuitenkaan pääse otteluun, niin voit seurata sitä Ruutu+ -palvelussa.

TPS:n otteluennakko luettavissa täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT